Architectuurprojecten indienen voor Brick Award 2022| Persbericht

Architectuurprojecten indienen voor Brick Award 2022| Persbericht

PERSBERICHT

3 februari 2021

2022 is een jubileumjaar voor de Brick Award. Dat jaar reikt Wienerberger de prestigieuze internationale prijs voor keramische architectuur voor de tiende keer uit. Een onafhankelijke jury van toonaangevende architecten uit de gehele wereld zal de inzendingen beoordelen. De jury kijkt onder meer naar het bijzondere gebruik van keramiek in muren, gevels, daken en bestrating. Architectuurprojecten indienen kan tot 8 april 2021.

Voor de Brick Award 2020 zijn meer dan 600 projecten uit 50 landen ingediend. De inschrijving voor de tiende editie is nu geopend voor architecten, architectuurcritici en architectuurjournalisten die projecten willen indienen. De award bestaat naast de overall-prijs uit 5 andere categorieën waaraan een prijs gekoppeld is: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces en Building outside the box. De laatste categorie beloont innovatieve manieren om baksteen te gebruiken, zoals nieuwe bouwtechnologieën of bijzondere keramische toepassingen in projecten. 

Brick22

Uit alle inzendingen selecteert een panel van architectuurjournalisten en -critici 50 projecten. In 2020 waren er 5 nominaties van Nederlandse oorsprong.
In het voorjaar van 2022 verschijnt het Brick boek met de 50 geselecteerde projecten. Daarna kiest een onafhankelijke jury de winnaars die hun prijs in het voorjaar van 2022 in Wenen in ontvangst kunnen nemen. Een project hoeft niet met materialen van Wienerberger te zijn gerealiseerd. Hier staat alle informatie over het indienen van een project, de wedstrijdvoorwaarden en de genomineerden en winnaars van vorige Brick Awards.

Over Wienerberger

Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Poriso, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!