BIM-Bestekservice borgt kwaliteit platte daken | Persbericht

BIM-Bestekservice borgt kwaliteit platte daken | Persbericht

PERSBERICHT

20 oktober 2020

Vanaf 20 oktober kunnen bouwprofessionals kosteloos de vernieuwde kant-en-klare Vekudak Bestekservice gebruiken voor platte daken. Hiermee nemen zij de details van dakbanen eenvoudig en snel op in een BIM-model en STABU-bestek. De gebruiker kiest gebouwtype en dakvorm en krijgt van 13 bepalende situaties op het dak de beste dakbedekking inclusief bestek, bouwdetails, animaties en BIM-bestanden. De vereniging van A-merk fabrikanten en importeurs van pvc-kunststofdakbedekking zag er aanleiding toe omdat het dak steeds vaker ook werkplek en verblijfsruimte is. Dat stelt hogere eisen aan kwaliteit.

Een goed ontwerp gaat uit van het gebruik van het gebouw. Met dat uitgangspunt bepaalt de architect het ontwerp en de juiste dakvorm. Dat is het startpunt van de Vekudak Bestekservice: in drie stappen bepaal je je voorkeur voor dakbaan en bevestigingswijze.
De website https://vekudak.nrk.nl biedt de gebruiker een toolkit met technische informatie van 13 bepalende situaties op het platte dak om het bestek te specificeren, inclusief instructies voor de realisatie. Alle details zijn in 3D en in kleur, ze bevatten stappenplannen voor de montage en hebben animaties en uitgebreide montagetoelichtingen van een mechanisch bevestigd, geballast en gekleefd dak. Handig én slim om ermee te gaan werken, want afstemming van belangrijke details vooraf bevordert de kwaliteit en voorkomt grote bouwfouten. 

Actief Dak met 1,5 mm dakbaan

Kunststof op het dak. Was dat twintig jaar geleden eerder uitzondering dan regel, steeds meer opdrachtgevers en aannemers kiezen nu voor de oersterke dakbanen van pvc. Dat is niet zo vreemd. Ze blinken uit in levensduur, zijn licht van gewicht en hebben zeer positieve effecten op het woon- en gebruikscomfort. De dakbanen zijn in vierkante meters genomen de snelste groeiers in de Europese dakmarkt. Het jaar 2019 laat in de Benelux zelfs dubbele cijfers zien.

Met de nieuwe Vekudak Bestekservice voor platte daken nemen bouwprofessionals de details van dakbanen eenvoudig en snel op in een BIM-model en STABU-bestek.

Vekudak’s aanleiding voor de BIM-bestekservice voor platte daken is dat het dak steeds vaker ook werkplek en verblijfsruimte is. Daarom spitst het samenspel tussen het dak, de dakbaan en de montage meer toe op de functies van het dak. En is de kwaliteit van product en montage nóg doorslaggevender. Reden waarom Vekudak onder de merknaam ActiefDak al langer inzet op de duurzamere 1,5 mm pvc dakbaan; een dikkere kwaliteit met aantrekkelijk rendement en lage exploitatiekosten.

Over Vekudak

Vekudak is de vereniging van A-merk fabrikanten en importeurs van pvc-kunststofdakbedekking actief in Nederland en België. De vereniging is aangesloten bij de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie. Een kwalitatief hoogwaardig dak is het resultaat van gedegen ketensamenwerking. Vekudak verbetert de positie van pvc-dakbanen, signaleert en beïnvloedt de regelgeving die de positie van pvc-dakbanen raakt, zorgt op technisch gebied voor eenheid in Nederland rondom normering en verwerkingsvoorschriften van pvc-dakbanen. Op milieugebied zorgt Vekudak voor een positief imago van pvc-dakbanen, via onder meer de EPD’s van de bedrijven, LCA, DuBo en andere kwaliteits- en keurmerken. Kijk op https://vekudak.nrk.nl voor meer informatie.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!