Certificaat Anderhalve Meter Horeca SKG-IKOB | Persbericht

Certificaat Anderhalve Meter Horeca SKG-IKOB | Persbericht

PERSBERICHT

27 mei 2020

Gezellig samen naar bar, café of restaurant kan weer vanaf 1 juni. Horecabedrijven die aantonen dat ze aan de anderhalve meter-eis voldoen, bezorgen hun gasten en personeel er ook een veilig gevoel bij. Het vrij bewegen met die ruimte om je heen kunnen zij onafhankelijk laten controleren en bekrachtigen met het nieuwe certificaat Anderhalve Meter Horeca. Certificatie-instelling SKG-IKOB ontwikkelde de erkenningsrichtlijn samen met Van de Weerd Horecamakelaardij. Wie positief is beoordeeld ontvangt het certificaat van erkenning. Het draagt bij aan een veilig verblijf in restaurant, hotelkamer, vergaderzaal én buiten op het terras.

De verplichtingen in de nieuwe erkenningsrichtlijn zijn gedetailleerd en vormen een heldere richtlijn voor horecamanagement en -personeel. Zo moet men onder meer de spelregels vermelden op de website, een gezondheidscheck doen bij aankomst van gasten of reservering en aanduidingen hebben voor looprichtingen. Personeel in grotere keukens dient een eigen werkgebied te hebben en in de bediening werkt men met eigen dienbladen. In alle gelegenheden is de tafelbezetting maximaal 4 personen en zijn op het terras alleen zitplaatsen, wordt roomservice voor de deur afgeleverd en betreedt housekeeping de ruimte alleen als er geen gasten zijn. Betalingen vinden bij voorkeur met mobiel pinapparaat aan tafel plaats. Na vertrek van gasten worden alle tafels, stoelen en gebruikte menukaarten grondig ontsmet, werkoppervlakken worden ieder uur gereinigd.

Onafhankelijke certificering toegankelijk voor iedereen

De erkenningsregeling staat open voor alle partijen in Nederland, zodat meerdere organisaties erkend kunnen worden. Zodra een organisatie erkend is kan zij beoordelen of horecagelegenheden voldoen aan de eisen in deze erkenningsrichtlijn. SKG-IKOB controleert steekproefsgewijs de kwaliteit van de gegeven adviezen en uitgevoerde werkzaamheden en waarborgt hiermee de zorgvuldigheid en onafhankelijkheid. De erkenningsregeling wordt actueel gehouden door een college van deskundigen. Dit borgt tevens dat organisaties die de erkenningsregeling mogen voeren erop kunnen vertrouwen dat de inhoud van de regeling onafhankelijk is opgesteld en blijft. Een gevelbordje of een sticker bij de ingang is het fysieke bewijs van erkenning voor elk aangemeld kantoorgebouw of horecabedrijf. Zo zien bezoekers dat aan alle eisen is voldaan en dat het pand veilig bezocht kan worden. Meer informatie op de website van SKG-IKOB.

Certificaat kantoren aangevuld met horeca

Begin mei introduceerden CFP Green Buildings en SKG-IKOB het onafhankelijke certificaat Anderhalve Meter Kantoor. Deze erkenningsregeling geldt voor kantoren waar men zich op 100% van de ruimte die in gebruik is vrij kan bewegen, met minimaal anderhalve meter om je heen. De samenwerking tekent beider intentie organisaties concreet te ondersteunen bij de nieuwe zakelijke werkelijkheid. Enkele weken later is de erkenningsregeling uitgebreid met het onderdeel voor de horeca. Van de Weerd Horecamakelaardij leverde de inhoudelijke input ervoor. Uiteindelijk is een volledige en duidelijke erkenningsregeling tot stand gekomen voor kantoorgebouwen en horecagelegenheden. Het certificaat maakt aantoonbaar dat ze volledig zijn aangepast aan de nieuwe regels.

Over SKG-IKOB

Certificatie-instelling SKG-IKOB werkt al ruim vijftig jaar voor producenten, leveranciers, uitvoerders en dienstverleners in de bouw, infra en de gebouwde omgeving die zich aantoonbaar willen onderscheiden met een certificaat, keurmerk of label. SKG-IKOB test en certificeert ontwerpen, producten, processen, diensten en managementsystemen. Kijk voor meer informatie op www.skgikob.nl.

Over Van de Weerd Horecamakelaardij

Van de Weerd Horecamakelaardij is marktleider in de Nederlandse horecamakelaardij. Deze horecamakelaars begeleiden bij de aankoop, verkoop, taxatie, huur of verhuur van horecabedrijven. Het bedrijf is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Horecamakelaars Nederland (HMN) en heeft bovendien uitstekende relaties met onder meer financieringsmaatschappijen, brouwerijen, accountants en belastingadviseurs. Van de Weerd Horecamakelaardij is actief in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.vdweerd.nl.

 

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!