ETAGO Contentklas

door Cursus

Creëer kwaliteit en regelmaat in je content productie met structuur en hulp van coach en klas

Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet, in de huidige tijd is er zelfs meer onzekerheid dan ooit. Een ding is zeker: digitaal is de constante. Wat we ook weten is dat er steeds meer behoefte is aan meer en betere informatie. Content die klopt en vertrouwen geeft.

Digitaal is normaal geworden. Overal staat het nu hoger op de agenda. Dat onderstreept kansen én noodzaak, maar content moet wel gemaakt worden. Scoren doe je niet alleen met de juiste inhoud, het succes hangt ook van regelmaat en continuïteit. Dat lukt je met de ETAGO Contentklas.

Doe mee met de ETAGO Contentklas

De ETAGO Contentklas helpt je:

 • De kwaliteit van je content te verhogen; je leert beter en aantrekkelijker te schrijven en je boodschap over te brengen
 • Nog meer zicht te krijgen op je doelgroepen, hun wensen en behoeften
 • Je marketing, sales en communicatie een boost te geven
 • (klassikaal) te ontkomen aan de waan van de dag, dus..
 • .. Schrijven en uitwerken niet uit te stellen
 • Met tips en advies op het moment dat je het nodig hebt, van coach én klas

Door actief mee te doen met de online ETAGO Contentklas creëer je regelmaat in je content en borg je continuïteit.
Marketeer technisch mkb Saskia de Jong is je coach; ze is ervaren adviseur én schrijver.

Tijdens de ETAGO Contentklas bepaal je zelf waar jij aan werkt. Heb je plannen voor blogs en websiteteksten, een brochure, een video(script), een presentatie of speech, updates op Linkedin? Doe mee en ga aan de slag!

k

ETAGO Contentklas

5 of 10x online
}

Tijdstip

08:30 – 11:30 uur

Locatie

Online

Format ETAGO Contentklas

 1. Maandelijkse online klas waarin je aan je eigen projecten werkt
 2. Je kunt op ieder moment aanhaken
 3. Je doet 5 of 10 keer mee naar keuze
 4. Korte inhoudelijke inspiratietalks van coach Saskia met werkbladen
 5. Een werkboek bij je aanvang van de klas en werkbladen per les
 6. Op aanvraag 1-op-1 sessies met coach tijdens de les
 7. Tussendoor checks van ETAGO of je je doelen behaalt

Bonus als je het 10-lessenpakket afneemt:

Toegang tot de e-learning waar extra lesmateriaal in staat en replay inspiratietalks. Het lesmateriaal kan tot een maand na de les bekeken worden. 

Dit vinden de deelnemers

 • Het zijn leerzame lessen. Er is veel lesmateriaal en informatie beschikbaar. Indien je op zoek bent naar meer structuur en discipline in je dagelijkse werkzaamheden kan dit mooi aansluiten. De cursus is nog niet helemaal afgerond, maar ik ben benieuwd wat er nog gaat komen. | Cecile Hage
 • De manier om je content uit te breiden en te verbeteren. Uitgebreide info en les materiaal beschikbaar. Goede onderlinge sessies met de groep. Een echte aanrader voor wie wil groeien met zijn SEO ranking. | Chris Niemeijer
 • Erg prettig om op deze manier te zorgen voor meer structuur en discipline, ook het delen van ervaringen door de medecursisten is inspirerend en leerzaam. | Marina Septer
 • De contentclass was voor mij een verademing, ik had tijd om rustig content voor een nieuwe doelgroep uit te werken. Intern hadden we als voorbereiding de communicatie visie voor deze doelgroep doorgesproken. Dat was een mooie start om meteen doelgericht te werk te gaan. Heel fijn om tijd te hebben en begeleiding te krijgen in het uitwerken van je content. Waardoor je beslagen ten ijs komt. Het geeft rust en overzicht. De diversiteit in de groep geeft je inzichten vanuit diverse invalshoeken, wat je weer verder helpt bij sommige vraagstukken. Het werkboek dat we elke les krijgen geeft me ook voor de toekomst een fijne leidraad om doelgroepen beter uit te diepen en daarvoor de juiste content uit te werken. | Wilke Pijnacker
 • Goed en gemotiveerd op weg met een  gestructureerde aanpak en op de nieuwste manier content maken. Vanuit je eigen kracht en drive. En het is nog gezellig ook. | Irma Corten
 • De Contentklas van Saskia is een aanrader. Na twee klassen al een stuk Cornerstone Content geschreven en zicht op mijn Content Piramide. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Eén ochtend per maand ‘dedicated’ content schrijven met een groep van 15 gelijkgestemden uit diverse vakgebieden blijkt zeer inspirerend. | Suzan Groeneveld
 • Gewoon met zijn allen ‘s morgens beginnen en gewoon jezelf verplicht voelen om iets te presteren waarvoor je geen tijd denkt te hebben en vrij voor wil maken! Het werkt echt! Echt een aanrader! Het werkt door er tijd voor vrij te maken omdat het in je agenda staat. En de agenda is altijd leidend! | Egbert de Jong
 • Je weet veel van je vak, je zou dat graag wereldkundig willen maken om meer klanten te werven en toch komt het er niet van? Dan is dit je kans schrijf je in. Het heeft mij op de eerste ‘lesdag’ al een concreet artikel opgeleverd. 💪| Walter van Steenis

5- of 10- lessenpakket

Jaarlijks bestaat de contentklas uit 10 lessen. Het maakt niet uit of je in januari of juni begint: je kan op elk moment instromen en een jaar lang aan je content werken. Het voordeel van dit pakket is dat je consequent en consistent met je content aan de slag gaat. Daarnaast heb je toegang tot extra materiaal in de e-learning.

Of doe 5 keer mee: gedurende een jaar bepaal jij zelf welke van de 10 klassen jij erbij bent. Handig als je weet dat je een groot deel van de lessen niet deel kan nemen. Maar ook om juist kennis te maken met het concept. Daarnaast is dat pakket natuurlijk ook iets goedkoper.

Twijfel je over het pakket? Doe dan vrijblijvend een keer mee met een klas! Mail naar saskia@etago.nl en je ontvangt een uitnodiging voor de eerstvolgende klas.

Saskia de Jong

Saskia de Jong

marketeer en media expert technisch mkb

Over coach Saskia de Jong

Als marketeer en media-expert in de b2b is Saskia de Jong onder de naam DeJong&Verder al sinds 1995 werkzaam.

Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal vormt dagelijks de rode draad in wat zij voor klanten doet. Ze heeft veel ervaring met marketing en communicatie in de technische sector.
Saskia is vertrouwd met alle communicatievormen en kennisoverdracht die klanten waarde bieden. Schrijft al 30 jaar uiteenlopende teksten, commercieel, informatief, (technisch) inhoudelijk, interviews, socials, enz. Ze geeft ook cursussen en presentaties over marketing, media en communicatie, onder andere via ETAGO.

Saskia geeft sinds 2017 cursussen contentmarketing. Die geven haar de inhoudelijke inspiratie voor deze Contentklas.

Saskia is de initiatiefnemer van ETAGO, platform voor het technisch mkb met kennis en inspiratie over ondernemen, groeien en marketing.

Hoe, wat en waar

 • Wanneer: de eerste dinsdag van de maand m.u.v. augustus
 • Start vanaf 7 februari 2023
 • Tijd: 08:30 – 11:30 uur
 • Waar: online via Zoom

8 redenen om je aan te melden

 1. Je blokt structureel tijd in je agenda om aan je content (en je bedrijf) te werken
 2. In een les van 3 uur tijd kun je echt iets maken én afronden, iedere maand opnieuw
 3. Gelijktijdig werken stimuleert, je bereikt meer, de kwaliteit wordt beter
 4. Je maakt deel uit van een groep van gelijkgestemden
 5. Actief meedoen geeft je doorlopend nieuwe inspiratie en kennis over marketing en communicatie
 6. De klassikale inspiratietalk van de coach geeft je strategische en praktische tips
 7. Persoonlijk contact met coach in 1-op-1 sessies met tips en adviezen voor jouw content

Voor professionals die van hun kennis en ervaring een overtuigend verhaal willen maken

Hoe vaak zit je niet met mensen in een cursus of netwerkbijeenkomst waarmee je weinig tot niets hebt? De cursisten van ETAGO zijn meestal werkzaam in een kennisintensieve organisatie, waar uitleg en toelichting essentieel zijn om te duiden en te overtuigen.

Hun verhalen en de praktijkvoorbeelden zullen je aanspreken. In en dankzij de groep kun je sneller en grotere stappen zetten. Bovendien geeft dezelfde scope extra waarde.

Je doet nieuwe kennis op, ontwikkelt nieuwe vaardigheden en gewoontes en gaat gewoon waardevolle content maken! 

Heb je vragen?

Ben je enthousiast over de ETAGO Contentklas, maar heb je nog geen (vastomlijnde) plannen voor content of heb je andere vragen?

Neem contact op met Saskia. Alle lijnen staan open! Dit kan je de eerste ideeën opleveren waarmee je in de klas kunt starten.

Je kunt ook een keer gratis meedoen om te ervaren of de Contentklas ook jou kan helpen.

 Tijdens iedere les kun je een idee concreet maken: opzetten, schrijven én afronden.

k

ETAGO Contentklas

5 of 10x online
}

Tijdstip

08:30 – 11:30 uur

Locatie

Online

5-lessenpakket voor €395

€79 per les

10-lessenpakket voor €595

€59,50 per les