Cursus Verdienen met verduurzamen in de bouw

door Cursus

Ontwikkel de aanpak om renovatieprojecten financieel gezond

uit te voeren én er aan te verdienen

Wat is het lastig er achter te komen wat zakelijke klanten, partners en bewoners beweegt. Zeker als het gaat over duurzame aankopen en energiezuinige renovaties. Kon je maar in hun hoofd kijken!

BENG is de standaard voor nieuwbouw en energiezuinigheid bepaalt ook al de bestaande bouw. Alle techniek is beschikbaar, maar verduurzaming verkopen én er zelf aan verdienen vergt meer en andere kwaliteiten dan alleen technische.

De grootste hindernissen zitten in het hoofd en het hart van kopers. Kom je met een sluitend voorstel en speel je op de juiste manier en op het juiste moment in op gevoelens, wensen en mogelijkheden, dan vergroot je de kans dat jouw aanpak overtuigt. En kun je er een eerlijke boterham aan verdienen.

LET OP: aanmelden kan t/m woensdag 24 mei! 

ETAGO cursus:

Verdienen met verduurzamen in de bouw

In 5 online groepslessen ontdek je:

 • Hoe je de opbouw van investerings- en levensduurkosten inzichtelijk krijgt
 • Welke oplossing optimaal gaat aansluiten bij de behoefte van de klant
 • Zodat je daarmee duurzame beslissingen en aankopen stimuleert
 • Hoe het menselijk brein werkt
 • Wanneer je wat vertelt aan welke gesprekspartner

Bonussen: 

 • Online netwerkcaroussel van 1 uur ter kennismaking vooraf
 • Cursus afsluiting 2 uur 

 

Voor de laatste keer in deze vorm en voor dit bedrag. 

k

Verdienen met verduurzamen

geen data meer gepland

}

Tijdstip

08:30 – 10:00 uur

Locatie

Online

Inhoud van deze praktische cursus

 1. Klantinzicht en psychologie van verkopen
 2. Inzicht in kostenoptimalisatie voor duurzaam renoveren
 3. Marketing en ondernemen om kopers te overtuigen
 4. Inzicht hoe je een sluitende businesscase maakt

Bekijk hier wat de vorige deelnemers van de cursus vonden

Dit krijg je

Je werkt met het ETAGO-werkboek ‘Verdienen met verduurzamen’, dat je gedurende de cursus gebruikt en invult. Hierin zijn ook huiswerkopdrachten opgenomen.

Voorafgaand aan de cursus ontvang je enkele opwarmmails zodat je goed voorbereid en gemotiveerd aan de cursus deelneemt.

Tijdens de cursusduur ontvang je activatiemails met tips. Je krijgt leestips die aansluiten bij de behandelde onderwerpen.
De video-opnamen van de lessen zijn beschikbaar via e-learning.

En je ‘krijgt’ 2 bevlogen experts die goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar aanvullen. Saskia steekt in vanuit marketing en klantpsychologie, Carl-peter vanuit bouwmanagement en techniek.

cursus verdienen verduurzamen

“Goede organisatie, mooi werkboek, interessante cursusleiders en interessante groep deelnemers”

De niche is nu mainstream

De motivatie om te verduurzamen is overal aanwezig. Iedereen onderschrijft het doel van de energietransitie. De niche is mainstream geworden.

Hoe had jij gedacht daar vorm aan te geven? En wanneer?

Dit is het moment om je kennis verder uit te bouwen en de mogelijkheden te onderzoeken voor jouw nieuwe fundament om te verdienen aan verduurzamen.

Verandering vergt lange termijn denken, maar de realiteit is dat je er al midden in zit. Wie grip wil krijgen op nieuwe business, en zijn plek in de keten wil versterken, krijgt met de cursus Verdienen met verduurzamen onmisbare kennis en inspiratie om ook morgen en overmorgen het verschil te maken in de bouw.

“Combinatie financieel/technisch en communicatie/marketing verfrissend”

Deze cursus zorgt ervoor dat je een aantal aspecten van verduurzamen, financiële en systeemonderdelen, anders gaat bekijken. Kennis en ervaringen uit de cursus kun je nog jaren meenemen en doorontwikkelen.”
Ton Dietvorst, Hilberink Bosch architecten

“De cursus Verdienen met verduurzamen legt precies uit wat wordt beloofd. Hij geeft handvatten en maakt dat je weer fris aankijkt tegen en de schaamte voorbij gaat ten aanzien van het verdienen aan duurzaamheid. Sterker nog het moet gewoon om vooruit te komen. Erg leerzaam en inspirerend.”
Fred Rommens, Treetops beheer

“Verdienen aan verduurzamen in de bouw mag. Wat nodig is, daar mag je best een goede boterham aan verdienen. Met deze cursus krijg je een handreiking hoe je TCO inzet om je investering te relativeren en ook hoe het brein van de potentiele koper functioneert. Daar kun je slim op inspelen.”
Walter van Steenis, GreenWaves/stichting WNR

Meer reviews lezen? Lees dan dit artikel. 

Saskia de Jong

Saskia de Jong

marketeer en media expert technisch mkb

Over trainer Saskia de Jong

Als marketeer en media-expert in de b2b is Saskia de Jong onder de naam DeJong&Verder al sinds 1995 werkzaam.

Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal vormt dagelijks de rode draad in wat zij voor klanten doet. Ze heeft veel ervaring met marketing en communicatie in de technische sector.
Saskia is vertrouwd met alle communicatievormen en kennisoverdracht die klanten waarde bieden. Ze geeft ook cursussen en presentaties over marketing, media en communicatie, onder andere via ETAGO.

Saskia is de initiatiefnemer van ETAGO.

Carl-peter Goossen

Carl-peter Goossen

directeur en ontwerpmanager Bouwnext

Over trainer Carl-peter Goossen

Opgeleid als bouwkundig ingenieur en architect houdt Carl-peter zich bezig met diepgaande innovatie in de bouw. Dat komt tot uiting in projecten, hij geeft ook onderwijs en lezingen. Daarnaast is hij directeur van Bouwnext.

De integrale aanpak is cruciaal voor het optimaliseren van bouwprojecten. Deze aanpak staat aan de basis van zijn bedrijf Bouwnext dat hij in 2007 oprichtte. Het bureau wordt door opdrachtgevers, aannemers en architecten gevraagd om complexe vraagstukken samen op te pakken, met ontwerpmanagement als uitgangspunt. Ook op productniveau is de integrale benadering van doorslaggevende betekenis. Met diverse productleveranciers zijn samenwerkingsverbanden ontstaan.

Hoe, wat en waar

 • Wanneer: geen data meer gepland
 • Extra: Q&A van een uur na les 3 
 • Waar: online via Zoom
 • Tijd online lessen: 08:30 – 10:00 uur
 • Tijd live: laatste les is live in Ede van 12:00 tot 14:00 met lunch
 • Online netwerkcaroussel ter kennismaking voor start cursus
 • Cursus afsluiting na de laatste les van 14:00 tot 16:00 uur

De video-opnamen zijn na afloop toegankelijk, dus je kunt ook deelnemen als je één of meerdere lessen verhinderd bent.  De opnamen en het andere cursusmateriaal is via e-learning 1 jaar toegankelijk.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

6 redenen om je aan te melden

 1. Als je hulp kunt gebruiken om straks deals te maken die bij jou en de klant passen en waar de wereld beter van wordt.
 2. Als je met bewezen methodieken wilt werken waarmee je jezelf én het verduurzamen op de kaart zet.
 3. Als je met jouw expertise het verschil wilt maken omdat je af wilt van ‘het minimale is meer dan genoeg’.
 4. Als je op een ander level met gesprekspartners wilt komen zodat je polarisatie voorkomt.
 5. Als je wilt leren hoe je jouw aanpak en expertise onder de aandacht brengt bij klanten en andere gesprekspartners in een 1-op-1 gesprek, op hun niveau.
 6. Als je wilt weten hoe je vanuit het perspectief van je eigen ontwikkeling je kunt vereenzelvigen met de klant.

Zet je stip op de duurzame horizon

Het woord verduurzamen zegt het eigenlijk al: je verdient je geld op den duur. Niet door de investering nu zo laag mogelijk te houden, maar uit de exploitatie nadat je hebt gebouwd.

30 jaar geleden ging verduurzamen over of je een Miele wasmachine voor 20 jaar kocht, of 3x een goedkopere. Ondertussen weten we dat het over eenmalig gebruik van grondstoffen gaat. Die moeten we goed inzetten zodat we er langer plezier van hebben, ook de generaties na ons. Daarvoor kijk je over langere tijd wat het kan opleveren naar de totale kosten van gebruik (Total Cost of Ownership, TCO). Met deze aanpak zet je de stip op de horizon.

Tijdens de cursus leer je aan de TCO te rekenen en maak je de opbouw van de investeringskosten inzichtelijk. Dit breng de levenscycluskosten in beeld die het uitgangspunt zijn voor de besluitvorming van de klant. Maatregelen voor lagere gebruikslasten, onderhoudskosten en sloopkosten komen beter voor het voetlicht. Een must voor een duurzame circulaire gebouwde omgeving en om wonen ook na de energietransitie betaalbaar te houden.

Voor professionals in het technisch mkb

Hoe vaak zit je niet met mensen in een cursus of netwerkbijeenkomst waarmee je weinig tot niets hebt? De cursisten van ETAGO zijn meestal werkzaam in een technische organisatie met bijzondere kennis en expertise. Misschien is dat wel de grootste bonus!

Hun verhalen en de praktijkvoorbeelden  zullen je aanspreken. In en dankzij de groep kun je sneller en grotere stappen zetten. Bovendien geeft dezelfde scope of markt extra waarde.

Met de cursus Verdienen met verduurzamen leer je klanten en hun motieven onderscheiden en stem je je aanpak er optimaal op af

k

Verdienen met verduurzamen

geen data meer gepland

}

Tijdstip

08:30 – 10:00 uur

Locatie

Online

Jouw investering:

€ 597

Leden van DNA in de bouw krijgen 10% korting. Mail Saskia op saskia@etago.nl voor de kortingscode.