Download DHZ-tips contentmarketing

Download DHZ-tips contentmarketing

Als jouw content waarde heeft, help je een ander verder. Dat is zo’n beetje het mantra van contentmarketing. Een boel werk om dat draaiend te krijgen? Ja, best wel. Ondoenlijk voor zelfstandigen of voor eenmans marketing- of communicatieafdelingen? Nee hoor, ook dan kun je succes hebben met contentmarketing. Heel goed zelfs. Als je maar scherp voor ogen houdt waar je naar toe wilt en keuzes durft te maken. Daarom krijg je van ETAGO als aanmoediging 11 DHZ-tips om contentmarketing in je eentje inhoud te geven, voor jouw bedrijf of organisatie. Want het kan echt!

Kennis in de b2b goud voor contentmarketing

Tegenwoordig gaat je klant voor een aankoop of voor meer informatie zelf op zoek op internet. En komt dan misschien bij jou uit, of misschien niet. Zo gaat het zowel in de consumentenwereld, als in de b2b.
Dat alles vandaag de dag online begint, is een megagrote kans voor de b2b. ETAGO schreef al eerder: voor de b2b is contentmarketing goud. In de b2b zijn kennis en expertise de motor van het bedrijf. En dat is de basis voor waardevolle content.

Zorgen over contentmarketing

Voordat ik de 11 DHZ-tips bespreek wil ik 2 zorgen met je delen. Ik vind dat vaak de indruk wordt gewekt dat je contentmarketing door een ander kunt laten doen. Dat kan niet.

Ik denk dat je onderdelen wel kunt uitbesteden, maar de grote lijn ontwikkel je zelf, doe je zelf en beheer je zelf. Jij hebt de kennis, bij jouw organisatie zit de expertise die de basis voor de content vormen. Maar daarin samenwerken met een gespecialiseerd bureau op basis van een goeie briefing is natuurlijk zeker een goed idee, vooral als contentmarketing voor jouw organisatie een grote kluif is.

1. Less is more

Laat ik beginnen met een aardige open deur: less is more. Ik leg-em als volgt uit: je hoeft niet veel te doen, het hoeft ook niet megalang te zijn of vaak, als het maar goed is. De overload aan informatie online en het feit dat Google kwaliteit steeds beter kan beoordelen en zal waarderen, maakt dat deze tip mijn lijstje aanvoert. Want dit uitgangspunt betekent dat iedereen, en juist de eenpitter of solist dus prima met contentmarketing aan de slag kan.

Kies 1 thema, 1 project, 1 periode in het jaar, 1 beurs, 1 doelgroep of wat je nog meer ter afbakening kunt bedenken. En ga daarmee aan de slag om er content voor of over te maken.

2. Structuur vóór planning

Als je alleen werkt is structuur belangrijker dan planning. Zelf werk ik ook alleen. Ik stuur weliswaar mensen op projectbasis aan, maar ‘mijn’ contentmarketing doe ik grotendeels zelf. En ik ervaar heel sterk dat structuur, een basisidee, een rode draad, een rijtje uitgangspunten, mij meer helpen en sturen dan een deadline die al heel snel te dichtbij komt (en ik dus niet haal…). Geef structuur dus voorrang boven planning, als het mag en kan.

3. Help, te veel ideeën

Oei, hier heb ik veel last van. Ik noteer al m’n ideeën gelukkig wel op 1 plek, maar vind het soms moeilijk een keuze te maken. Moest ik iemand adviseren, dan zou ik zeggen: kies er 1, nu! Maar naar mezelf luister ik niet altijd goed….

Wat scheelt is dat je nu weet dat je prima met 1 onderwerp, thema of doelgroep aan de slag kunt. Dat maakt de ideeënstroom waarschijnlijk al wat overzichtelijker.
Dus nogmaals: kies ‘gewoon’ 1 idee en ga dat uitwerken. Laat je niet te veel beperken door mitsen en maren. Marketing is heel veel doen en uitproberen. De kennis die je daarover zelf opdoet, maak je zelf concreet en pas je toe. Je zult zien dat ’t steeds beter wordt.

De rest van de tips vind je in de download!

Download: samenvatting op 1 A4

Ben je geïnspireerd geraakt om op een eenvoudige maar wel haalbare manier met contentmarketing te starten? Mooi! Als geheugensteun heeft ETAGO een A4 voor je met de samenvatting van de 11 DHZ-tips. Je downloadt hem hier gratis. Als je tips wilt toevoegen, geef ze dan hieronder door. Daar hebben we allemaal wat aan!

In 2 uur op weg met je contentstrategie? Kijk hier wanneer de eerstkomende netwerkworkshop is waarbij je kunt aanhaken.

 

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!