Download handige blogtemplate

Download handige blogtemplate

Alles gebeurt online. Er zijn heel veel mogelijkheden om zichtbaar te zijn. Als je kansen en mogelijkheden weegt, benut en mee ontwikkelt, kun je een sterk profiel creëren in de markt, veel sneller dan alleen in de fysieke wereld. Wil je vandaag aan de slag met contentmarketing en online bouwen aan je expertstatus? Begin dan met bloggen. De download onderaan deze pagina geeft je blogproces structuur. 

Nu zul je al wel vaker gehoord of gelezen hebben dat bloggen goed is voor je zichtbaarheid. Logisch dat je je twijfels hebt, het is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je er ideeën voor maar krijg je ze niet gerealiseerd? Tja, daar kampen heel veel mensen mee, om uiteenlopende redenen.

Bloggen is niets meer en niets minder dan een goed verhaal maken over iets dat je bezighoudt, waar je veel van af weet. Extra bonus voor de lezer is dat hij er inspiratie in vindt, iets aan heeft, op wat voor manier dan ook.

Deze blog template spaart mij 15% tijd

Aan de slag met bloggen? Ik help je graag op weg met een blogtemplate in Word. Die heb ik gemaakt om blogs en de bijbehorende social posts beter gestructureerd op te starten en te produceren. Ik weet zeker dat hij ook jou kan helpen structuur te krijgen als je met blogs wil starten of je structuur wilt verbeteren.

Mij spaart deze structuur zo’n 15% van de totale tijd die ik aan een blog besteed schat ik in.

Dit document is altijd handig, vooral als je hem je helemaal eigen maakt, met je eigen indeling. Het zorgt er in ieder geval voor dat je de content die je voor online kanalen maakt, in je computer opslaat. Dat is natuurlijk veel slimmer dan direct online schrijven in je website-programma. Wil je een tekst of onderdeel nog eens voor een ander doel gebruiken, dan haal je hem zo uit je documenten op.

Hoe zit het voorbeeld in elkaar?

Bovenaan zie je een tabel waarin je alle informatie kunt noteren die je aan de voor- of achterkant van website of ander kanaal nodig hebt. Zoals de meta description of -beschrijving, de zoekwoorden en de verkorte url, die ik via Bitly maak. Voeg er gerust items aan toe, of schrap als ze voor jou niet van toepassing zijn.

Eind 2017 verruimde Google het aantal tekens voor de meta description van 155 naar 320. Voorjaar 2018 blijkt dat Google niet per se jouw tekst toont en ook niet de volledige lengte. Mijn advies: hou gewoon het aantal tekens aan als voorheen. Compact is raadzaam en krachtig, zeker bij zoveel mobiel gebruik van internet!

Voor de paginatitel ging ik altijd uit van een maximum van ca 70 tekens. Maar ik heb zelf gemerkt en lees het ook elders, dat Google dan toch niet per se de volledige lengte laat zien. Dat komt onder andere omdat het aantal pixels bepalend is, en niet het aantal tekens: een i neemt minder ruimte in dan een m. Ga dus aan de veilige kant zitten en hou je titel binnen de 55-60 tekens. Hier kun je daarover een goed artikel lezen.

Download de blog template

Hieronder download je de template van ETAGO. Op pagina 2 staat de toelichting hoe je hem gebruikt ook. Veel succes!

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!