Download onderzoeksrapport bouw en installatie

Download onderzoeksrapport bouw en installatie

ETAGO deed onderzoek onder ruim 100 websites van bouwers en installateurs. Wat blijkt? Er wordt weinig geschreven over projecten, personeel en actualiteiten. Er is onderzicht in hoeverre de websites de connectie met de lezer leggen. De resultaten zijn verrassend omdat de negatieve scores overheersen. 

7 opmerkelijke bevindingen:

  1. Op driekwart van de sites van installateurs is geen informatie over personeel te vinden.
  2. Op ruim 15% van de websites van bouwbedrijven is geen mens te zien.
  3. Bijna 60% van de installateurs toont geen enkel project op de website.
  4. Bijna 80% van de installatiebedrijven plaatst geen nieuws, tegen 40% van de bouwbedrijven.
  5. Op enkele sites na kan de bezoeker nergens actiever worden en meer doen dan lezen (kijken), bellen of mailen.
  6. Informatie over duurzaamheid is op de meeste onderzochte sites niet te vinden, 65% van de installateurs en 59% van de bouwers schrijven er niet over.
  7. Grote bouwbedrijven in dit onderzoek presteren minder dan de grote installateurs. De betreft de vindbaarheid van personeel, toelichting bij projecten en informatie over duurzaamheid.

Download het onderzoeksrapport

Heb je interesse in de resultaten? Kijken hoe de markt scoort? Zoek je inspiratie voor jouw website? Je kunt het onderzoeksrapport hier downloaden. Er zit ook een flyer bij (plaatje hierboven) met de resultaten in een notendop. 

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!