Durf bang te zijn

Durf bang te zijn

“Om het juiste verhaal te vertellen moet je durven bang zijn”, zei een van de eerste deelnemers aan De Sprong naar Het Juiste Verhaal.  “Mensen zeggen dat je lef moet hebben en naar voren stappen met je verhaal, maar die aansporing helpt eigenlijk niet. De geruststelling is niet genoeg. Je moet echt durven bang zijn.”

Sinds ik mensen help hun juiste verhaal te ontdekken, ontwikkelen en vertellen heb ik talloze malen die vrees bij mensen aanschouwd. Sommige mensen zijn bang dat ze minder geld gaan verdienen als ze gaan kiezen voor een duidelijke focus . Anderen zijn bang dat ze klanten verliezen als ze hun koers verleggen. Weer anderen zijn bang dat ze afgewezen worden als hun missie te veelomvattend is.

Succes

Maar de grootste angst van mensen is toch dat het allemaal gaat lukken. Dat er precies gebeurt wat ze wensen. Dat ze succes hebben en dat ze op basis van wat ze zich voornemen krijgen wat ze willen. Het klinkt misschien gek, maar de meeste mensen zijn bang voor succes. Want stel je maar eens voor als alles lukt wat je wilt. Dan hoor je er misschien niet meer bij en sta je alleen. Heel menselijk dus om bang te zijn voor succes.

Aan de rand van de afgrond bloeien de mooiste bloemen. Daarover gaat ook dit filmpje van mij.

Cursussen

Bekijk ons cursusaanbod voor cursussen voor persoonlijke ontwikkeling of ontwikkeling van je bedrijf! De cursus ‘Het juiste verhaal’ bieden wij momenteel niet aan. Maar er zijn genoeg andere leerzame cursussen.

durf

 

 

Over de auteur

Sabine Funneman

Als ik naar iemand luister, ben ik altijd bezig met de vraag: Wat wil je zeggen en begrijpt de ander het ook? Na tientallen jaren in verschillende branches werkzaam te zijn geweest als strategisch communicatieadviseur, richtte ik midden in de coronatijd mijn bedrijf Het Juiste Verhaal op. Ik help mensen die regelmatig op een podium staan of met de pers praten hun boodschap zo te vertellen dat het helder is en klopt en dat het een ander raakt. Het Juiste Verhaal dus.