Flexibel en stofvrij werken met snoerloze diamantsnijder | Persbericht

Flexibel en stofvrij werken met snoerloze diamantsnijder | Persbericht

PERSBERICHT

1 juni 2021

Groot formaat tegels snijden of sleuven maken in bakstenen, voor Makita’s diamantsnijder op accu DCC500 is het dagelijks werk. Het is ook gezond werk, want er is een uitvoering met stofzuigaansluiting voor droog snijden en een uitvoering met watertankje voor nat snijden. De 18V LXT accu geeft hem langdurig voldoende snijkracht.

De snoeren aan elektrische machines zitten al snel een flexibele inzet in de weg. Dat maakt diamantsnijder DCC500 op accu al bij voorbaat populair, want zonder snoer is hij ideaal bij het uit de losse pols snijden van steenachtige materialen, bijna ongeacht waar die zich bevinden. Met behulp van de optioneel verkrijgbare adapter past hij op de geleiderail van Makita en zijn er dus ook strakke lange zaagsnedes mee te maken, ideaal bij het snijden van grootformaat tegels. Om snel, nauwkeurig en veilig te kunnen werken beschikt de diamantsnijder over Automatic torque Drive Technology (ADT), waarbij de machine de weerstand elektronisch aanpast om zo de snijsnelheid en het koppel van kracht te behouden.

Uitvoeringen voor droog en nat werk

Met de diamantsnijder is het gezond en veilig werken, doordat zowel in stofbestrijding is voorzien bij droog als bij nat snijwerk.
Uitvoering DCC500 is bedoeld voor droog gebruik met een maximale snijdiepte van 40 mm. Deze machine is voorzien van een 360 graden draaibare stofzuigaansluiting, waarop ook een traditionele stofzak past. Het Auto-start Wireless System (AWS) zorgt voor de draadloze communicatie tussen accu machine en accu stofzuiger, zodat de stofafzuiging in werking treedt zodra de diamantsnijder wordt aangezet.
Uitvoering DCC501 is bedoeld voor nat snijwerk. Daarvoor heeft hij een speciale adapter waarop een watertankje van 500 ml kan worden geplaatst. Hierdoor kan deze accumachine nog flexibeler worden ingezet, want er is geen losstaande stofzuiger nodig.

Makita diamantsnijder

Het LXT-platform van Makita is uitgebreid met diamantsnijder DCC500.

Ook geschikt voor gebruik in buitenlucht

Door het gebruik van eXtreme Protection Technology (XPT) is de diamantsnijder beter beschermd tegen het binnendringen van stof en vocht en daardoor geschikt voor buitengebruik. De DCC500 kan tot 45 graden in verstek worden gesteld en heeft dan een maximale snijdiepte van 27 mm. De LED-verlichting zorgt voor beter zicht op het werkstuk of in slecht verlichte ruimten. De diamantsnijder maakt gebruikt van een zaagblad met diameter 125 mm, asgat van 20 mm en bladdikte van 1,0 – 2,2 mm.

Te koop in twee versies

De 18 V Diamantsnijder wordt geleverd in Mbox met 2 stuks 5,0 Ah accu plus lader (DCC500RTJ) of in een Mbox zonder accu’s en lader (DCC500ZJ).
Kijk voor meer informatie https://www.makita.nl/artikel/dcc500rtj.html en https://www.makita.nl/artikel/dcc500zj.html.

Ruim 250 machines op dezelfde accu

De accu’s en opladers van het LXT-platform zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de range accu machines uit te breiden. Kijk voor meer informatie op: https://www.makita.nl/kenniscentrum/lithium-ion-extreme-technology.html.    

Over Makita

Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken, kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accu producten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 250 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!