Flexibel inzetbare LXT muurscanner van Makita | Persbericht

Flexibel inzetbare LXT muurscanner van Makita | Persbericht

PERSBERICHT

8 december 2020

Makita’s nieuwe muurscanner DWD181ZJ is een professioneel hulpmiddel voor het detecteren van allerhande metalen en kunststoffen elementen in wanden van uiteenlopende bouwmaterialen. Hij onderscheidt zich met zowel enkele als meervoudige detectie en zijn vier scanmodi. De keuze uit 14,4 V of 18 V accu’s van het LXT platform maakt hem flexibel inzetbaar.

Muurscanner DWD181ZJ is een onmisbaar hulpmiddel voor installateurs, elektriciens en keukenmonteurs die, vóór ze gaan boren of frezen, graag willen weten of dat probleemloos kan. De vier verschillende scanmodi maken de muurscanner inzetbaar bij droog en nat beton, scheidingswanden van hout of gips en bieden ook een radar view voor optimaal overzicht van het gescande gebied. Afhankelijk van het materiaal kan tot maximaal 180 mm diepte met hoge detectieprecisie worden gezocht naar betonijzer, kunststofleidingen met bedrading, metalen leidingen en metalstud- en houtconstructies achter gipsplaat.

Enkele of meervoudige detectie

De enkele detectie is bedoeld voor continu scannen langs een muur. De inschakelbare laser loodlijn zorgt naar links en rechts voor een gemakkelijk te volgen rechte lijn. De meervoudige detectie geeft 3 scanresultaten onder elkaar weer om bijvoorbeeld de route van een buis of leiding te tonen.

Veel instellingsmogelijkheden

De muurscanner is uitgerust met een 4,1 inch (10,4 cm) kleuren LCD-scherm met nauwkeurige weergave van positie en diepte van gescande objecten. Het display is instelbaar in helderheid en taal (ook Nederlands). De muurscanner heeft een inschakelbare akoestische waarschuwing, instelbare slaaptimer en automatische uitschakeling. Voor goed zicht op het te scannen oppervlak is aan beide zijkanten en bovenkant van de scanner een inschakelbare zuinige ledverlichting ingebouwd.

Makita’s nieuwe muurscanner is een onmisbaar hulpmiddel voor installateurs, elektriciens en keukenmonteurs die, vóór ze gaan boren of frezen, graag willen weten of dat probleemloos kan.

Zeer lange gebruiksduur

De DWD181ZJ werkt op 14,4 of 18 volt, waardoor er een uitgebreide keuze is uit laders en lithium-ion accu’s van het LXT platform, met werktijden die variëren van 7 uur (BL1815N) tot 28 uur (BL1860B). Het gewicht met lage LXT 14,4 V accu is 1,3 kg, met hoge LXT 18 V accu 1,7 kg. De DWD181ZJ wordt geleverd zonder accu’s en lader. Meer productinformatie op https://www.makita.nl/artikel/dwd181zj.html. 

Veel machines op dezelfde accu’s

De accu’s en opladers van het LXT platform zijn onderling uitwisselbaar binnen één voltage. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de range accu machines uit te breiden. Kijk voor meer informatie op: www.makita.nl/kenniscentrum/de-lithium-ion-accu.html.

Over Makita

Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken, kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accu producten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 200 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!