Hollands glorie bij Brick Award 2020 | Persbericht

Hollands glorie bij Brick Award 2020 | Persbericht

PERSBERICHT

29 juni 2020

Wienerberger reikt in 2020 de tweejaarlijkse Brick Award voor de negende keer uit, maar voor het eerst tijdens een online event in het najaar. Onder de genomineerden voor deze internationale prijs voor keramische architectuurprojecten zijn in drie van de vijf categorieën inzendingen van Nederlandse architecten. Uit de 644 projecten zijn 50 inzendingen vooraf geselecteerd en genomineerd door een panel architectuurjournalisten, onder wie de Nederlandse Anneke Bokern.

In de categorie Working together bevinden zich twee Nederlandse genomineerden: de renovatie van de Grofsmederij Rotterdam van Architektenkombinatie Bos Hofman en het nieuwe Stadsarchief Delft van Office Winhov & Gottlieb Paludan Architects. In de categorie Living together ook twee projecten van eigen bodem: de nieuwbouw eengezinswoning in Almere Tiny Towers van House of Architects en nieuwbouw meergezinswoningen Spijkerkwartier van Atelier Kempe Thill. De vijfde nominatie, in de Brick Award categorie Sharing public spaces, is de bibliotheek Utopia van de Academie voor Podiumkunsten in het Belgische Aalst van KAAN Architecten.

Spijkerkwartier Brick Award

In het Arnhemse Spijkerkwartier ontwierp Atelier Kempe Thill 16 woningen als ensemble, maar met individuele plattegronden en eigen karakter. Foto: Ulrich Schwarz.

Brick20 met essay van Monadnock’s Job Floris

Projecten voor de Brick Award 2020 worden door architecten, architectuurcritici en architectuurjournalisten ingediend. In totaal zijn er zes prijzen; naast de vijf per categorie is er ook een overall prijs. Het totale prijzengeld bedraagt bijna 30.000 euro. Een onafhankelijke internationale jury kiest de winnaars die in het najaar worden bekendgemaakt tijdens een online event.

Het overzicht van de 50 genomineerden is tezamen met vijf essays van internationale auteurs straks te vinden in het boek Brick20. Een van de essays wordt geschreven door Job Floris, architect en mede-oprichter van Monadnock. Zijn bureau won in 2018 de prijs met het Atlas Huis in de categorie Feeling at home.

Meer informatie over de Brick Award 2020: https://www.wienerberger.nl/inspiratie/brick-award.html

Over Wienerberger

Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Poriso, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website: https://www.wienerberger.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!