Inspiratiekalender met haakjes

Inspiratiekalender met haakjes

Is een van je goede voornemens om meer op je socials te doen? Wil je zichtbaar worden in de media, of bloggen? Regelmatig content plaatsen op je site en andere kanalen is dan een goede start. Toch hebben veel bedrijven en organisaties moeite om elke week nieuwe content te verzinnen. De Inspiratiekalender van ETAGO biedt de oplossing. Met 60 data- en andere haakjes krijg je het hele jaarinspiratie en ideeën voor nieuwe content. Je downloadt hem onderaan de pagina. Bonus: met verschillende concrete voorbeelden.

Er zijn verschillende kalenders in omloop om je content te plannen. Ook zijn er sites die algemene haakjes noemen als: ‘Doe een Q&A met je volgers’. Echter hebben wij nog geen kalender kunnen ontdekken die algemene haakjes, bijzondere data en beurzen combineert. Vandaar dat ETAGO voor 2023 de Inspiratiekalender uitbrengt!

60 haakjes voor je content

De Inspiratiekalender is opgedeeld in 4 delen. Elk kwartaal heeft 15 aanhakers verdeeld over 3 categorieën: bijzondere data, beurzen en algemeen. De bijzondere data hebben vooral met (inter)nationale dagen te maken zoals de Dag van de Stagiaire of Duurzame Dinsdag. De beurzen zijn veelal beurzen die interessant zijn voor technische bedrijven, de scope van ETAGO. De algemene aanhakers zijn zaken als de verjaardag van een medewerker of een gewonnen award. Deze zijn per kwartaal ingedeeld maar kunnen (vaak) ook bij andere kwartalen worden gebruikt.

Natuurlijk hoef je niet alle 60 haakjes te gebruiken. Er is keus genoeg dus kies welke het best bij je bedrijf past. Ook brengen de haakjes die ETAGO al voor je heeft verzameld en bedacht je ongetwijfeld op ideeën specifiek voor jouw situatie. Fijn, dat is de bedoeling! Je kunt gerust een aanhaker meerdere keren in het jaar gebruiken, bijvoorbeeld de verjaardag van een medewerker. Publiceer ongeveer eenmaal per week. Af en toe extra publiceren is prima, maar elke dag nieuwe content is te veel van het goede. Dat houd je waarschijnlijk niet vol, en doet daarom juist afbreuk.

Wil je je haakje gebruiken om in de media te komen? Schrijf dan een mediapitch. ETAGO heeft een artikel geschreven over hoe je met je haakje het best de aandacht van een journalist kan trekken.

Inspiratiekalender

Vind je regelmatig content maken lastig omdat je worstelt met je volle agenda?
Door 10x maandelijks mee te doen met de online ETAGO Contentklas verhoog je de kwaliteit en regelmaat van je teksten, met structuur en hulp van coach en klas. Als je meedoet maak jij minstens 10 teksten!

Voorbeelden voor je content in 2023

Nog steeds geen idee wat je nou met zo’n haakje moet? Geen zorgen, elk kwartaal geeft ETAGO je 6 concrete voorbeelden. Zo krijg je in het tweede kwartaal de tip om een boek dat je op dat moment leest, of relevant is voor je vakgebied, te delen op Wereldboekendag (23 april). Of krijg je de tip om een tutorial met je medewerkers te maken voor je klanten over hoe een bepaald product werkt dat jullie verkopen. Sommige tips kun je natuurlijk prima op andere haakjes toepassen.

Kun je niet zo veel met de bijzondere data uit de Inspiratiekalender? Kijk dan eens op www.issuekalender.nl of www.daysoftheyear.com. Voor algemene haakjes kun je het best googelen op de term ‘Content ideeën’.

Download nu de Inspiratiekalender 2023

PS: Download de Contentkalender om je content te plannen

Leuk al die ideeën, maar dan moet je er wel mee aan de slag! Om meer houvast en structuur te krijgen is het een goed idee om je content tijdig in te plannen. Hiervoor kun je de Contentkalender goed gebruiken. Hier staan overigens ook al enkele aanhakers in. Plan aan het begin van elk kwartaal je content in. Je zult merken dat het je helpt bij het stellen van doelen waarmee je contentmarketing makkelijker intern agendeert.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!