Krachtige vetspuit op accu heeft automatisch aanpasbare stroomsnelheid | Persbericht

Krachtige vetspuit op accu heeft automatisch aanpasbare stroomsnelheid | Persbericht

PERSBERICHT

29 april 2021

Betrouwbaar smeren verlengt de levensduur van draaiende onderdelen. Kleine en grote onderhoudsbeurten worden nog gemakkelijker met de nieuwe snoerloze vetspuit van Makita. De DGP180 is de eerste op LXT accu werkende vetspuit met een maximale werkdruk van 690 bar. De vetspuit heeft een handige automodus, die de stroomsnelheid automatisch aanpast aan de interne druk van de vetkamer van het te smeren object. Laden van het reservoir kan op drie manieren.

Van de automotive sector tot agrarische en GWW-bedrijven en van industriële machines tot de treinen van de NS, ze zijn allemaal gebaat bij vakkundig gesmeerde draaipunten, lagers en assen. Wie smeren serieus neemt kiest voor een snel, gemakkelijk en vooral betrouwbaar werkende vetspuit zoals de DGP180 van Makita. Hij onderscheidt zich door zijn brede inzetbaarheid, de (automatisch) aanpasbare stroomsnelheid en meerdere vulmethoden. Zo is bij deze vetspuit op accu het laden van het reservoir op drie manieren mogelijk: door middel van het plaatsen van een vetpatroon van 410 of 455 ml; door het aanzuigen van vet uit een bulkvat rechtstreeks in het reservoir, of door het inpompen via de vulnippel.

De stroomsnelheid is door middel van een schakelaar in te stellen. Voor een optimaal resultaat kan de automodus worden ingeschakeld. Die zorgt ervoor dat de stroomsnelheid automatisch wordt aangepast op de interne druk van de vetkamer van het te smeren object. Het ontluchtingsventiel zorgt voor een continue doorstroom van vet en het overdrukventiel zal uit oogpunt van veiligheid vet gaan lozen wanneer de interne druk te hoog wordt. Op automaatstand is de stroomsnelheid 290 ml/min en bij lage toeren 145 ml/min.

Uitvoering en accessoires

De vetspuit is uitgevoerd met een geïntegreerde dubbele ledverlichting voor comfortabeler werken op slecht verlichte plaatsen. Hij is geschikt voor vetpatronen van 410 ml of 455 ml bulk. De DGP180 wordt standaard geleverd met een 1200 mm lange flexibele slang.
De DGP180 maakt gebruik van een lage of hoge 18 V accu van het LXT-platform van Makita. Met lage accu is het gewicht 5,8 kg en met hoge accu 6,1 kg. De accu is beveiligd tegen diepontlading, overbelasting en oververhitting. Meer informatie op: https://www.makita.nl/artikel/dgp180z.html.

Ruim 250 machines op dezelfde accu

De accu’s en opladers van het LXT-platform zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de range accu machines uit te breiden. Kijk voor meer informatie op: www.makita.nl/kenniscentrum/lithium-ion-extreme-technology.html.

Over Makita

Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken, kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accu producten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 250 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.

 

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!