Een netwerkworkshop voor het technisch mkb

Hoe je dankzij een efficiënte aanpak de aandacht krijgt van een journalist voor jouw kopijvoorstel zonder dat je een tekstschrijver bent

 

Inschrijving geopend voor deze netwerkworkshop!

Wil je met nieuws en ideeën in de media komen? Mail dan een compact kopijvoorstel voor publiciteit naar een website, krant of tijdschrift. Dat heet een media pitch. Hoe krijg je de aandacht van de journalist voor een artikel waarin je product wordt genoemd, of over jouw bedrijf of project gaat, hoe verkoop je je idee? Zijn of haar mailbox zit dagelijks overvol.

Je vergroot je kansen fors met een compact voorstel voor kopij dat staat als een huis. In deze netwerkworkshop leer je stap voor stap hoe je opvalt en scoort met jouw idee. En daarvoor hoef je echt geen tekstschrijver te zijn of super creatief.

10 stappen media pitch

Aan de hand van een 10 stappen-aanpak interesseer je een journalist voor jouw verhaal, nieuws of kopijsuggestie. In deze netwerkworkshop leer je hoe je jouw media pitch opbouwt.

In slechts 2 uur ontdek je:

 • De stap voor stap aanpak om je idee bij een journalist onder de aandacht te brengen
 • Waarom je een compact voorstel moet sturen ook als je veel meer wou toelichten
 • Dat je niet jezelf of je bedrijf centraal moet stellen maar je verhaal
 • Dat je veel meer input voor artikelen in de media hebt dan je vermoedt en niet bescheiden hoeft te zijn
 • Dat de media en journalisten je vragen om ideeën voor kopij als ze je als een waardevolle en betrouwbare bron beschouwen
 • En meer…

Technische kennis en expertise zijn goud voor een goed verhaal in de media

Vandaag zijn b2b-klanten anonieme kopers die het internet afstruinen en hun kennis onder andere halen uit betrouwbare vakmedia en algemene media, zoals kranten en tijdschriften. Veel van wat hen interesseert lezen ze daarin.

Zinvol dus om een relatie met journalisten en redacties op te bouwen zodat zij gaan schrijven over jouw ideeën en nieuws, of het verwerken in hun artikelen. Die staan open voor jouw ideeën, gegarandeerd!

technische kennis goud voor een verhaal in de media

Mensen die in technische sectoren werken houden van bedrijven en organisaties die content produceren en zich laten zien. Onderzoek wijst uit dat ze groot vertrouwen hebben in redacties en journalisten die technisch nieuws brengen. Aan de slag dus; met publiciteit in de technische sector zit je op goud!

Deze workshop duurt 2 uur en vindt plaats op 10 april in Geldermalsen.

Over de trainer Saskia de Jong

Saskia de JongAls marketeer en mediakenner in de b2b is Saskia de Jong onder de naam DeJong&Verder al sinds 1995 werkzaam. Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal vormt dagelijks haar rode draad in wat zij voor klanten doet. Ze heeft veel ervaring met marketing en communicatie in de technische sector. Groot track record free publicity, kenner van media en mediamensen. Schrijft en verzendt zo’n 100 persberichten voor klanten per jaar, ook internationaal.

Saskia is de initiatiefnemer van ETAGO.

Nog niet overtuigd?

Wil je eerst meer lezen voor je besluit aan te haken?
In deze blog op ETAGO.nl lees je meer over het onderwerp. Met de media pitch die erin wordt beschreven raak je tijdens de workshop vertrouwd.

Dit belooft ETAGO je:

Dankzij een goede media pitch krijg je de aandacht van de journalist ook als je bang bent dat jouw ideeën niet interessant genoeg zijn

Hoe, wat en waar

 • Wanneer: nog geen nieuwe datum bekend
 • Waar: nog niet bekend
 • Tijd workshop 14.00 – 16.00
 • Tijd netwerkbijeenkomst: 16.00 – 17.00

De netwerkworkshops van ETAGO bestaan uit 2 onderdelen

 • Workshop – eerst ga je concreet en praktisch aan de slag met een inhoudelijk onderwerp
 • Strategisch netwerken – daarna is er tijd elkaar te leren kennen en bij te praten (met lekker hapje en drankje)

Niet na het workshopdeel naar huis gaan dus, want hier leg je nieuwe contacten!

In 10 stappen leg je de journalist een onweerstaanbaar kopijvoorstel voor zonder dat het je veel tijd en moeite kost