Makita’s verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie | Persbericht

Makita’s verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie | Persbericht

PERSBERICHT

22 februari 2021

Koele of warme dranken en etenswaren voor langere tijd op de juiste temperatuur houden, dat is de kracht van Makita’s koelbox op accu DCW180Z. De ruime inhoud van 20 liter biedt plek aan vier stuks 2 liter flessen of twintig flesjes van een halve liter. Of zojuist gevangen vis of proviand voor een weekendje naar camping of vakantiehuis. De DCW180Z is Makita’s eerste vries-/koelbox met krachtige verwarmfunctie. Dat maakt het meenemen van warme maaltijden mogelijk en deze verrijdbare box dus extra bijzonder.

De temperatuur van de DCW180 is gemakkelijk in te stellen. Hij heeft vijf vaste vries-/koelstanden: -18° C, -10° C, 0° C, 5° C en 10° C, en twee verwarmingsstanden: 55° C en 60° C. De warme maaltijden en dranken blijven dus goed op temperatuur. Daaraan draagt ook de 33 mm dikke isolatiewand goed bij. Het koelvermogen is 90 kW en het verwarmingsvermogen 42 kW.
Handig is de aan de voorzijde van de box aanwezige flessenopener en de mogelijkheid om via de ingebouwde USB-aansluiting een smartphone of tablet op de te laden. Hij weegt leeg en zonder accu’s 13 kg. Het gewicht met twee LXT 18 V accu’s bedraagt 14,3 kg.
De twee wielen en de opklapbare handgreep maken het verplaatsen een stuk gemakkelijker, zolang de ondergrond niet al te ruw is. Als alternatief is voor lastige situaties een draagband beschikbaar. De verrijdbare box meet uitwendig 623 x 341 x 371,5 mm.

DCW180Z Telefoon

Het LXT-platform van Makita is uitgebreid met vries-/koelbox met verwarmfunctie DCW180Z.

Eén of twee accu’s

De vries-/koelbox met verwarmfunctie werkt standaard op één 18V LXT accu, maar er is ruimte voor twee accu’s wanneer een langere standtijd wenselijk is. Opladen gebeurt via de apart leverbare oplader en duurt ongeveer 45 minuten. Bij gebruik van twee 5,0 Ah LXT accu’s kun je 4 uur vriezen op -18° C, 14 uur koelen op 5° C of 3 uur verwarmen op 60° C.
Heel prettig voor de vakman is dat de box gebruik maakt van de krachtige 18V 5,0 Ah Li-Ion accu’s van Makita’s LXT platform (Lithium-ion eXtreme Technology). Deze LXT-accu’s zijn inmiddels op Makita machines voor elke toepassing te gebruiken en op de werkplek dus gemakkelijk uit te wisselen.
Meer informatie: https://www.makita.nl/kenniscentrum/lithium-ion-extreme-technology.html.

Netstroom en 12 of 24 volt

Thuis, in de garage/berging of in de werkplaats, kan de vries-/koelbox met verwarmingsfunctie worden aangesloten op 230 V netstroom en werkt hij gewoon als (extra) koelkast/vriezer. De netstroomaansluiting is ook ideaal bij het vóór-koelen of -verwarmen van de DCW180Z. Hierdoor is de box al op de juiste bewaartemperatuur wanneer je de accu’s plaatst. Als je hem dan vult met reeds gekoelde of verwarmde producten is een zo lang mogelijke standtijd te bereiken. Handig is tevens dat de box in de auto kan worden gevoed via de daar aanwezige 12 V of 24 V aansluiting. Dan maakt het niet uit hoe ver het rijden is.
De vries-/koelbox met verwarmfunctie DCW180Z wordt geleverd in doos, zonder accu’s en oplader.
Meer informatie: https://www.makita.nl/artikel/dcw180z.html.

Over Makita

Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken, kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accu producten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 200 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!