Nieuwe designs GIAN structuurmat combineren veiligheid en esthetiek | Persbericht

Nieuwe designs GIAN structuurmat combineren veiligheid en esthetiek | Persbericht

PERSBERICHT

11 oktober 2021

De GIAN structuurmat van Compañero creëert af fabriek een antislipprofiel op loopvlakken van prefab betonelementen. Verticaal toegepast geven ze uitstraling aan betonplinten en betonwanden. Het is een beproefd product van Nederlandse makelij. Nieuw in het assortiment zijn de structuren bezemstreek, terrazzo en natuursteen. Het design creëert groeven die voor een snelle waterafvoer zorgen. De groeven en de fijne micro-antislipstructuur voorkomen uitglijden op betonnen trappen, galerijen en balkons, tegelijk verfraaien ze esthetisch. 

GIAN is de naam van de innovatieve structuurmat die Compañero in eigen land ontwikkelde en laat produceren. Deze wordt in de betonmal geplakt en gaat moeiteloos vele betonstortingen mee: een economisch pluspunt. De antislipwaarden van de GIAN matten zijn zowel statisch als dynamisch getest door KIWA en TÜV Rheinland en als uitstekend beoordeeld. Bij de Nederlandse en Belgische prefabbetonbedrijven zijn betonmonsters met de GIAN structuur verkrijgbaar. Er is een ruime keuze uit verschillende structuren.

GIAN bezemstreek, terrazzo, en natuursteen

GIAN 500 bezemstreek is de nieuwe structuur die de handmatige bezemveeg imiteert. In de veel toegepaste omgekeerde maltechniek is een bezemstreek niet handmatig aan te brengen, daarom heeft Compañero deze nieuwe structuur ontwikkeld. Volgens de Duitse testmethode DIN 51130 geeft de bezemstructuur een hoge antislipwaarde van R12.

GIAN 500 bezemsteek

De GIAN 500 bezemstreek imiteert de handmatige bezemveeg. Volgens de Duitse testmethode DIN 51130 geeft dit design de structuurmat een hoge antislipwaarde van R12.

De nieuwe GIAN 600 terrazzostructuur verfraait een betonwand met een ‘donker-licht’ schakering van het beton die het licht breekt. Daarmee lijkt een betonwand op een terrazzowand. Tevens is deze terrazzostructuur geschikt voor trappen en balkons, mits het betonoppervlak waterafstotend is gemaakt (gehydrofobeerd).
GIAN 800 natuursteen is een structuurmat met een afdruk die op natuursteen doet lijken. Waarmee bijvoorbeeld een prefab betontrap een natuursteen uiterlijk kan krijgen. Een nieuwe trend die ‘gewoon’ beton transformeert naar een designtoepassing.

Trapneus structuurmat

Nog een noviteit van Compañero zijn de trapneus structuurmatten: ultradun, zelfklevend, 50 mm breed en op de rol. Hij is er onder meer in de nieuwe structuur GIAN 800 natuursteen. Door eenvoudig de strip in de betonmal te plakken, krijgt de prefab betontrap een antislip trapneus. Dit geeft het prefab betonbedrijf een enorme tijdswinst. De trapneus gaat meerdere betonstortingen mee. 

Verlijmd in betonmal

De GIAN structuurmat geeft een dieptestructuur in het betonnen loopoppervlak. Dit zorgt voor een snelle waterafvoer en voorkomt gladheid. Bij het ontwerp van de mat is gefocust op een eenvoudige verwerking. De mat is 2 mm dun, licht van gewicht en gemakkelijk te snijden en verkrijgbaar in een breedte tot ruim 3 m. Als de structuurmat in de modelmakerij op maat is gesneden, wordt hij verlijmd in de betonmal. Vervolgens wordt bij iedere stort een antislipafdruk in het beton gemaakt, nagenoeg naadloos.
Kijk voor meer informatie op www.companero.nl

Over Compañero

Compañero heeft als missie beton functioneler, veiliger en fraaier te maken. Het Hollandse bedrijf legt zich sinds 1999 toe op het vervaardigen van diverse vormen van structuur in beton. Samen met architecten en betonbedrijven zoekt Compañero (= partner) snel en efficiënt naar oplossingen en nieuwe, innovatieve producten.
Compañero toont maatschappelijke verantwoordelijkheid met de ontwikkeling van PP (polypropeen) antislipmatten. Na reiniging zijn ze te recyclen naar hernieuwbare PP grondstof, ze zijn er in meerdere uitvoeringen. Kijk voor meer informatie op www.companero.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!