Ondervorsten met vernieuwde kleefstrook | Persbericht

Ondervorsten met vernieuwde kleefstrook | Persbericht

PERSBERICHT

11 september 2020

Wienerberger is het assortiment keramische dakpannen en daktoebehoren volop aan het ontwikkelen. Recent zijn de zelfventilerende ondervorsten voorzien van een nieuwe innovatieve kleefstrook die goed op vochtige en op koude dakpannen hecht, bij temperaturen tot -5°C. Dat betekent geen last van loslatende ondervorsten en minder invloed van de weersomstandigheden op de planning. De prijs is gelijk gebleven.

De Flexi-Rol Extreme en de Alu-Rol Extreme doen technisch niet voor elkaar onder. Ze zijn beide van zeer hoge kwaliteit en verschillen alleen qua materiaal en ventilatiecapaciteit. Nieuw is dat deze rollen bij nat en koud weer beter verkleven, ideaal in een land met wisselend klimaat zoals Nederland. De Uv-bestendige ondervorsten zijn leverbaar in rood en zwart. Beide hebben 30 minuten na aanbrengen een belastbare verbinding en na 24 uur is de maximale kleefkracht bereikt. 

Zelfventilerend en eenvoudige verwerking

De Flexi-Rol Extreme bestaat uit een luchtdoorlatend geweven PP-doek met aan beide zijden een aluminium slab met acrylaatcoating. De ventilatiecapaciteit is 178 cm2 per meter. De Alu-Rol Extreme is van fijn gegolfd aluminium met microperforaties. De ventilatiecapaciteit is 252 cm2 per meter. Beide ondervorsten worden geleverd in 5 m lengte en 320 mm breedte. De Alu-Rol is er ook in 370 mm breed, voor verwerking op de hoekkeper. De prijs is onveranderd.
Met een nieuwe banderol zijn de ondervorsten in de schappen bij de bouwmaterialenhandel goed herkenbaar. De Extreme ondervorsten zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte tussen de dakpannen en de onderliggende constructie. Ze zijn muis- en vogeldicht en eenvoudig te verwerken.

De Alu-Rol Extreme en de Flexi-Rol Extreme hebben 30 minuten na aanbrengen een belastbare verbinding en na 24 uur is de maximale kleefkracht bereikt. 

Over Wienerberger

Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Poriso, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website: https://www.wienerberger.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!