Free publicity

Hoe je met een uitgekiende aanpak de volgende maand in de media staat en je expertstatus en business groeien

Hoe maak je nieuws over de kennis en expertise in de zakelijke markt? Technische hoogstandjes en baanbrekende innovaties vinden snel en eenvoudig hun weg naar de media, tot aan het Journaal toe.

Is een project, toepassing, product of dienst net iets minder spraakmakend? Ook daarnaar zijn de media en journalisten op zoek. Sterker nog: kennis en expertise in de zakelijke markt staan garant voor een goed verhaal in de redactionele kolommen en dragen bij aan je expertstatus.

In de online cursus Free publicity voor de zakelijke markt van marketeer en mediamaker Saskia de Jong ontwikkel je je media-aanpak, ontdek je hoe je nieuwswaarde vergroot en de media ervoor interesseert en zet je eerste acties op. 

Je kunt nu aanmelden voor de cursus in oktober:

Loop jij hier ook tegenaan?

 • Hoe maak je een nieuwswaardig item van project- of productinfo dat een journalist plaatst?
 • Hoe voorkom je dat jouw informatie en ideeën te commercieel overkomen bij de redactie?
 • 1 persbericht verzenden is niet moeilijk, maar hoe krijg je structuur in acties naar de pers?
 • Hoe bouw je een band op met journalisten zodat ze je zelf gaan vragen om input?
 • Hoe bouw je een eigen medialijst op en houd je deze up to date?

In deze online cursus komen je vragen aan bod. In heldere stappen breng je alle facetten in kaart om je media-aanpak op poten te zetten. Je gaat werken met beproefde modellen die door Saskia de Jong zelf zijn ontwikkeld. De cursus heeft 3 online groepslessen waarin je kennis en inspiratie opdoet en zelf aan de slag gaat en wordt afgesloten met een Q&A.

Je kunt nu aanmelden voor:

 • 11, 18 en 25 oktober 2023, van 9 tot 10.30 uur (worden opgenomen, dus replay mogelijk)
 • Q&A 15 november van 9 tot 10 uur, om extra vragen te stellen en je plan te toetsen. 

Wat is free publicity?

Free publicity is met je nieuws in de media komen zonder voor plaatsing te betalen. Bijvoorbeeld door zelf een persbericht of een kopijsuggestie te sturen, door geïnterviewd te worden of door informatie aan te leveren die een journalist gebruikt.

 

Inhoud van de cursus 

Ben je wel eens zichtbaar in de media en wil je daar mee meer doen? Dan is deze cursus heel geschikt. Hij bestaat uit 3 delen:

 1. Ontwikkel een praktische media-aanpak
 2. Inventariseer media en mensen
 3. Maak je acties concreet
  Free publicity

  Dit en nog veel meer ga je leren:

  • Je krijgt inzicht in hoe journalisten denken
  • Je ontdekt hoe externe media kunnen bijdragen aan je marketingdoelen
  • Je oefent hoe je trends en actualiteiten als haakjes voor publiciteit kunt gebruiken
  • Je onderzoekt welke media voor jouw doelen relevant zijn
  • Je verkent hoe je met ze in contact kunt komen
  • Je oefent met beproefde mediamodellen die Saskia de Jong zelf heeft ontwikkeld
  Free publicity werkboek

  Je werkt met een gedrukt werkboek met schema’s, modellen en opdrachten.

  Algemene cursusinformatie

  • ETAGO werkboek per post opgestuurd.
  • 3 online groepslessen aan de hand van het werkboek, met kennis, inspiratie en waarin je je plannen en aanpak concreet maakt op 11, 18 en 25 oktober van 9 tot 10.30 uur.
  • Tussendoor mails met uitleg en instructie over de opdrachten in het werkboek.
  • Q&A op 15 november 2023 van 9 tot 10 uur, voor extra vragen en inspiratie.
  • Online lesmateriaal op ETAGO.nl: Saskia’s ebooks 6V checklist en de 30 seconden media pitch en ander praktisch lesmateriaal.
  • Het lesmateriaal doornemen en je aanpak en eerste acties opzetten, kost ca. 2 uur per week in 4-6 weken tijd.
  • Het online materiaal is 1 jaar voor jou toegankelijk.

  Externe media gebruiken door je content aan te bieden via free publicity is kansrijk. De media wachten op jouw ideeën, iedere dag opnieuw.
  Word een nieuwsbron!

  Saskia de Jong

  Saskia de Jong

  is de initiatiefnemer van ETAGO

  Over de trainer Saskia de Jong

  Als marketeer en mediamaker in de b2b is Saskia de Jong onder de naam DeJong&Verder al sinds 1995 werkzaam.

  Frequente zichtbaarheid met een goed verhaal vormt dagelijks haar rode draad in wat zij voor klanten doet. Ze werkt voor (inter)nationale merken met een technische scope.

  In 3 decennia heeft zij zich ontwikkeld tot een praktische strateeg met creatief brein en een treffende pen. Klanten schakelen haar – en haar team – in voor divers marketing- en mediawerk. Hoe je kennis en visie vertaalt is uitgangspunt van menig project.

  Ze doet haar kennis op via vakliteratuur (NL en EN), deelname aan (internationale) congressen en natuurlijk door projecten bij klanten. Heeft tal van modellen, planners en werkbladen ontwikkeld om een succes te maken van media en marketing, gebaseerd op eigen research en ervaring. Saskia is ook de initiatiefnemer van ETAGO.

  Het was een leerzame bijeenkomst, door de ingebrachte kennis van Saskia maar zeker ook door met andere specialisten te sparren.

  Jan van Leeuwen

  Manager Dakservice, BMI Monier

  Een goed leermoment om ‘gecontroleerd’ te starten met je content en PR. Goede informele sfeer. Goed niveau, sluit aan op behoefte.  

  Egbert de Jong

  architect, JongZeeuw architecten&adviseurs

  Saskia deelt geweldige tips hoe je in de media komt. Daarmee kan ik het beetje media-aandacht dat ik al heb ruim vergroten.

  Alexander van Dijl

  Budgetcoach

  De media zijn dagelijks op zoek naar informatieve, goed onderbouwde, overtuigende content waar de commercie niet vanaf druipt.

  Wat maakt deze cursus bijzonder?

  Je werkt met een werkboek, schema’s, tools en modellen die Saskia alle volledig zelf heeft ontwikkeld. Na afloop van de cursus heb je hier nog lang plezier van.

  Saskia heeft er jaren over gedaan om deze kennis te vergaren en praktische eigen tools (zoals de 6V checklist en de 30 seconden media pitch) te ontwikkelen, jij gaat er mee in de versnelling.

  En ze heeft in meer dan 30 jaar honderden bedrijven en organisaties geholpen in de media te komen, dus weet hoe het werkt.

  Alleen daarom al is deze cursus honderden euro’s waard. Omdat zij weet dat jij sneller stappen wilt maken én je dat met deze cursus en al het bijbehorende materiaal ook gaat lukken, kost deze cursus jou slechts 397 euro.

  Wil je aanmelden maar heb je nog vragen of twijfels? Blijf er dan niet mee zitten. Mail Saskia op saskia@etago.nl, of bel haar op 085 – 017 1700.

  Je investering is:

  397 euro