Prettig werken met Makita’s combihamer HR005G op accu | Persbericht

Prettig werken met Makita’s combihamer HR005G op accu | Persbericht

PERSBERICHT

18 maart 2021

De HR005G is Makita’s eerste combihamer met SDS MAX aansluiting op het XGT 40 V Max platform. Door het gebruik van één krachtige XGT 40 V Max accu is deze combihamer iets lichter dan de vergelijkbare DHR400 met zijn 2 x 18 V LXT-accu’s. Verder zijn bij de HR005G iets minder trillingen waarneembaar. Ook dat is prettiger werken, terwijl de prestaties gelijk aan elkaar zijn. Dat betekent: boren en breken of slopen met één machine.

De innovaties en nieuwe technologieën die in de HR005G zijn verwerkt, maken hem niet alleen een waardige opvolger voor een gesnoerde variant, maar bieden ook meer flexibiliteit en mobiliteit tijdens het werken. De HR005G heeft een slagkracht van 8,0 joule en – met een betonboor – een maximale boorcapaciteit van 40 millimeter. Deze combihamer heeft tussen 18 en 25 mm het ideale boorbereik in beton voor seriematig boorwerk. Daarnaast is hij geschikt voor het werken met freeskronen van 45 tot 55 millimeter en loopt de capaciteit voor kroonboren zelfs tot 105 mm. De dubbele Ledverlichting zorgt daarbij voor optimaal zicht, dus veiliger werken. Bij een plotselinge reductie in toeren of bij het onverwachte vastklemmen van de boor in het materiaal treedt Active Feedback sensing Technology (AFT) in werking en wordt de machine zo snel mogelijk uitgeschakeld, waardoor er nauwelijks of geen terugslag optreedt.

Koolborstelloze motor

De HR005G is uitgerust met het Auto start Wireless System (AWS) om communicatie tussen de machine en stofzuiger draadloos (via bluetooth) tot stand te brengen en zo stofvrij te kunnen werken. De machine is voorzien van een koolborstelloze motor, waardoor hij constanter is in toeren en daarmee efficiënter werkt in vergelijking met een combihamer met koolborstels. Door de verminderde wrijving wordt de motor minder snel warm, hetgeen bijdraagt aan een langere levensduur. Aangezien er geen energie verloren gaat in warmte, is de motor spaarzamer met de energie van de accu en zijn er meer bewerkingen mogelijk op een volle accu lading.

Makita combihamer

Het XGT-platform van Makita is uitgebreid met combihamer op accu HR005G. De krachtige 40 V Max accu met snellader is een belangrijke troefkaart van deze trillingarme machine.

Minder trillingen

De HR005G is voorzien van Anti Vibratie Technologie (AVT), die de hoeveelheid voelbare trillingen aanzienlijk reduceert tot slechts 5,0 m/s². De Soft No Load technologie zorgt aansluitend voor minder vibratie wanneer de machine wel geactiveerd is, maar nog niet voor een bewerking wordt gebruikt. Deze verlaging van het stationaire toerental zorgt voor extra lage trillingwaarden bij de HR005G. Hierdoor kun je de hele dag veilig en gezond doorwerken met deze combihamer.

Accessoires

De combihamer wordt als HR005GZ01 geleverd zonder accu’s en lader, maar in koffer met AWS-zender WUT01. Als accessoires worden meegeleverd een zijhandgreep en een diepteaanslag.
Kijk voor meer informatie op www.makita.nl/artikel/hr005gz01.html.

Hoger vermogen

Makita’s nieuwe XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu’s met een hoog vermogen: de 40 V Max accu’s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu’s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu’s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht – maken van XGT een zeer betrouwbaar platform. Meer informatie op: www.makita.nl/xgt/40-v-max-xgt.html.
Makita gaat XGT de komende jaren verder uitrollen. Eind van dit jaar zullen naar verwachting zo’n 100 machines beschikbaar zijn, met de kanttekening dat het Corona-virus de productie niet te veel moet verstoren.

Over Makita

Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken, kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accu producten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 250 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!