Snellere start tegelen anhydrietvloer met vloertegelpasta van Omnicol | Persbericht

Snellere start tegelen anhydrietvloer met vloertegelpasta van Omnicol | Persbericht

PERSBERICHT

14 september 2021

Het plannen van het tegelen van een anhydrietvloer is best een uitdaging. De droogtijd kan fors oplopen, omdat het restvochtgehalte erg nauw luistert. Met de nieuwe tegelpasta ADP FLOOR stabicol van Omnicol kan direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% worden getegeld. De tegelzetter start veel sneller omdat de vloer minder lang hoeft te drogen. Dat scheelt tijd en geld en dat maakt de bouwplanning beter haalbaar door efficiënter werk.

De regel om een anhydrietvloer te kunnen betegelen is dat het restvochtgehalte maximaal 0,5 cm-% mag zijn. Dat luistert erg nauw: de droogtijd kan oplopen tot wel 12 weken. Het tegelen van zo’n vloer vergt een aantal handelingen met uitgekiende producten. Voor een probleemloze kwaliteitsvloer die lang meegaat zijn niet alleen een goede tijdsplanning, maar ook vakmanschap onontbeerlijk.

Halvering van wachttijd

Met de nieuwe tegelpasta ADP FLOOR stabicol van Omnicol kan de tegelzetter direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% tegelen. Hij start veel sneller omdat de vloer minder lang hoeft te drogen. Dat halveert de wachttijd mogelijk tot 6 weken, afhankelijk van de omstandigheden.
ADP FLOOR stabicol wordt direct op de vloer aangebracht, voorstrijk is niet nodig. Dat scheelt nog meer kostbare tijd en geld. De tegelpasta is direct klaar voor gebruik en geeft minder restafval, de tegelzetter gebruikt wat hij nodig heeft. Het product is geschikt voor XL en XXL groot formaat (dunne) tegels en natuursteen, is blijvend elastisch en toepasbaar bij vloerverwarming.

Tegelpasta voor vloertegels

Het is baanbrekend dat met een tegelpasta vloertegels kunnen worden verlijmd. De superieure verwerking van ADP FLOOR stabicol is te danken aan de innovatieve samenstelling van materialen. Tijdens de productontwikkeling zijn met verwerkers in het hele land veldtesten uitgevoerd. Zo meent Henk Sanderman van Ritsona Tegelwerken: “Genot om te verwerken en pikt goed op de tegel.” En projectpartners Meindert Veldhuis van Veldhuis Tegelwerken en Robert Gerritsen van Mulkes RGM Tegelwerken zeggen enthousiast: “Lekker, niets mengen en smeert goed.” Voor ADP FLOOR stabicol werkte Omnicol ook samen met anhydriet producenten, dus de kennis en ervaring van meer partijen is er in meegenomen. Met recht voor en door vakmensen dus.

Met de nieuwe tegelpasta ADP FLOOR stabicol van Omnicol kan direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% worden getegeld.

Tijdwinst geeft bouwpartners voordelen

De tijdwinst van de tegelzetter die met ADP FLOOR stabicol werkt komt ook de planning van de aannemer ten goede. Hij heeft er minder voorbereidend werk door, want hoeft bijvoorbeeld de toiletvloer niet af te zetten. En op een later moment hoeven vakmensen niet terug te komen om op hun knieën vloeren te smeren. Ook voor het vloerenbedrijf geeft het voordeel; alles kan ineens gevloeid worden. Dat scheelt tijd en geld en dat maakt de bouwplanning beter haalbaar door efficiënter werk. Kijk op www.omnicol.eu/nl/omnicolverbindt voor meer informatie over deze nieuwe vloertegelpasta.

Over Omnicol

Omnicol is trendsetter in de markt van professionele materialen voor het bouwen en afwerken van gebouwen. Producten binnen zijn de verbindende schakel tussen de ondergrond en de esthetische afwerking. Buiten zijn het krachtige oplossingen voor het verlijmen van bakstenen voor buitengevels. Productverbetering en innovatie is een permanent proces en adequate service staat centraal in de werk- en denkwijze. Omnicol acht zich groen tot in de vezels; spaarzaam gebruik van grondstoffen, productie en verpakking zijn bij Omnicol permanente aandachtspunten. Kijk voor meer informatie op www.omnicol.eu/nl

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!