Soft skills belangrijk om veerkrachtig te zijn in crisistijd

Soft skills belangrijk om veerkrachtig te zijn in crisistijd

Tijdens de corona crisis is het het belang van finance-afdelingen bij bijna 40 procent van de Nederlandse bedrijven toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, Agium, Workday en Finance on a Mission onder ruim 250 Nederlandse CFO’s en Finance Professionals. Als zij na de pandemie ook relevant en veerkrachtig willen zijn, moeten financiële afdelingen nu inzetten op digitalisering en soft skills.

Wat blijkt?

  • Door de coronacrisis is het belang van finance- afdelingen bij 37 procent van de Nederlandse bedrijven toegenomen;
  • 48 procent van de respondenten stelt dat financiële afdelingen nu een grotere rol spelen binnen multidisciplinaire teams dan voor de coronacrisis;
  • 56 procent van de finance professionals verwacht meer geld te besteden aan digitalisering;
  • Naast financiële activiteiten bieden andere processen nog veel ruimte voor (digitale) verbetering. Ruim vier op de vijf organisaties halen bijvoorbeeld minder dan 25 procent omzet uit online sales.

 Finance-afdelingen vormen steeds meer het middelpunt van de organisatie. Zo stelt bijna de helft van de ondervraagde professionals dat financiële afdelingen nu een grotere rol spelen in multidisciplinaire teams dan voor de coronacrisis. Hier profiteren organisaties zowel op de korte als de lange termijn van. 

 

Veerkracht

Om de huidige positie van finance afdelingen te versterken, moeten organisaties investeren in digitalisering, data en soft skills, zo blijkt uit het onderzoek.  Meer dan de helft van de finance professionals verwacht meer geld te besteden aan digitalisering. Naast financiële activiteiten bieden andere processen nog veel ruimte voor (digitale) verbetering. Ruim vier op de vijf organisaties halen bijvoorbeeld minder dan 25 procent omzet uit online sales. Persoon: “We zien dat digitale spelers weerbaarder zijn en daardoor sneller van de crisis herstellen. Wanneer organisaties handelen op basis van relevante, betrouwbare en real-time data, kunnen zij nog sneller reageren op veranderingen. Als zij daarnaast ook de samenwerking tussen de verschillende afdelingen door middel van soft skills verbeteren, vergroot dit de veerkracht van de organisatie enorm.”

Soft skills tellen meer dan ooit: empathie, kritisch denken, probleemoplossend vermogen, communicatieve eigenschappen, samenwerken in teams, creativiteit. Juist die stimuleren innovatie en zijn het fundament voor duurzame vooruitgang. Hierover schreef ETAGO dit blog. 

Agium soft skills

Gericht op de toekomst

In het onderzoeksrapport benoemt Agium een aantal aandachtspunten die organisaties weer toekomstbestendig kunnen maken. Ten eerste moeten organisaties hun verouderde IT-landschap aanpassen of zelfs volledig vervangen. Vervolgens wordt er geconcludeerd dat slimme bedrijven nu al gangbare technologieën omarmen en zich tegelijkertijd oriënteren op aankomende innovaties. Persoon: “Organisaties verliezen enorm veel tijd aan het onderhouden en werkbaar houden van hun legacy-systemen. Vaak is het veel efficiënter als zij die oude software vervangen. Op dit moment zijn er al veel bewezen technieken, zoals cloud computing. Minder gangbaar, maar veelbelovend zijn machine learning en artificial intelligence. Organisaties kunnen nu al anticiperen op deze toekomst door te kijken naar wat werkt in andere sectoren en medewerkers hierin mee te nemen. Als medewerkers enthousiast zijn over de nieuwe mogelijkheden, wordt het een stuk makkelijker om oude vertrouwde technologie los te laten.”

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!