SPREX podcast Peter Brouwer

2 mrt, 2023 | SPREX podcast

#14

Biobased bouwen gaat veel positieve impact geven

Al een jaar of 20 zet architect Peter Brouwer zich in voor ecologisch bouwen. Hij bouwde mee aan een ecologische wijk in Arnhem en hij bouwde villa’s. Maar tot een echte doorbraak kwam het niet, terwijl het milieu verder achteruit gaat. Stikstof, CO2, uitkoop van boeren, personeelstekort én een groot woningtekort. Toch willen mensen niet ecologisch bouwen, want het zou niet zijn terug te verdienen. Peter voelde zich een eenling in de strijd, wat zelfs leidde tot een burnout.

Bijzonder: Peter kreeg nieuwe inspiratie dankzij de ontwikkelingen van modulaire houtbouw. Dat leidde tot een nieuwe positionering waarin hij onder de naam Green Architect uitsluitend gaat ontwerpen en bouwen met hout.

SPREX podcast met Peter Brouwer

Host & Expert:

 

 

Saskia de Jong

Peter Brouwer

Over deze aflevering

Peter Brouwer geeft in deze podcast een heel goede uitleg van biobased bouwen en schetst een geweldig perspectief waar de woningbouw naartoe gaat. De consument geeft dat straks een veel prettiger huis dat grotendeels in de fabriek gebouwd zal zijn.

Voor wie nog niet zo in de materie zit is zijn verhaal niet alleen informatief, maar ook inspirerend: geen eindige grondstoffen meer gebruiken maar eeuwigdurende. Steenwol, beton en asfalt produceren heel veel CO2, terwijl hout, stro en lisdodde het juist opslaan. En door te gaan bouwen met hout in de fabriek, gaat schaalvergroting concurrentievoordeel opleveren.

Eerdere afleveringen

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!