Tijdwinst op het dak met Halfronde vorst Vario | Persbericht

Tijdwinst op het dak met Halfronde vorst Vario | Persbericht

PERSBERICHT

9 maart 2020

Gemak op het hellende dak. Na de OVH Vario en VHV Vario introduceert Wienerberger nu de Halfronde vorst Vario. Dankzij 15 mm speling past de vorst op elke noklengte op de juiste maat zonder bewerking. De Halfronde vorst Vario vervangt het huidige model halfronde vorst van alle in Nederland geproduceerde dakpanmodellen.

De Halfronde vorst Vario bespaart de verwerker veel tijd bij het afwerken van de nok en hoekkeper. De vorst heeft een breedte van 225 mm en een werkende lengte van 315 tot 330 mm. Dankzij deze variabele lengte behoort slijpen en zagen tot het verleden. Maar dat niet alleen. Dankzij de handige maatstreepjes kunnen de vorsten gemakkelijk één voor één op de goede maat worden geplaatst. Dat zorgt voor een zeer strak resultaat. Elke vorst wordt bevestigd met een klokschroef (4,5 x 65 mm), verkrijgbaar in de kleuren rood en zwart. Het keramische vliesje in het voorgestanste nagelgat is gemakkelijk door te schroeven.

Vorstenhoeden en pironnen

De afzonderlijke begin- en eindvorsten zijn vervangen door één hulpstuk. De Halfronde begin-/eindvorst Vario kan worden toegepast in combinatie met de Halfronde vorst Vario met dubbele wel. Voor de hoekkeper is de Halfronde beginkepervorst Vario ontwikkeld.
Waar nok- en hoekkeper(s) bij elkaar komen, kan voor een mooie afwerking een keramische vorstenhoed worden toegepast. Dit is een halve bol met uitsparingen die precies over de vorsten heen past. De vorstenhoed is leverbaar in dezelfde kleur als de Halfronde vorst Vario en de dakpannen. De afwerking kan worden verfraaid met ornamenten, zoals pironnen. Meer informatie over de Halfronde vorst Vario.

 

 

Halfronde vorst Vario
De Halfronde vorst Vario is eenvoudig op gelijke maatvoering te leggen aan de hand van de speciale maatstreepjes.

Over Wienerberger

Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Poriso, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website: https://www.wienerberger.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!