Tweede Kennis- en Reparatiecentrum Makita | Persbericht

Tweede Kennis- en Reparatiecentrum Makita | Persbericht

PERSBERICHT

26 november 2020

Als toonaangevend leverancier van elektrisch gereedschap voor bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak hecht Makita veel waarde aan een goede serviceverlening. Daarom is in Woerden een tweede Kennis- en Reparatiecentrum geopend. Het heeft een enorme showroom, waarin het gehele assortiment van Makita is uitgestald.

Peter Bleumink van de Schijf Groep uit Uithoorn was er onlangs te gast. Zijn eerste indruk spreekt boekdelen: “Het gebouw ziet er van binnen echt spik en span uit en alles is er aanwezig.” De Schijf Groep is een aannemingsbedrijf met sloop als kernactiviteit. Niet de gemakkelijkste sector voor elektrische gereedschappen. Peter schaft voor het eerst bij Makita gereedschappen aan zoals reciprozagen, slijptollen – ook met accu – en breekhamers. Bij de prijs/kwaliteitsverhouding komen die volgens hem goed uit de bus. Hij rekent daarbij op duurzaamheid en betrouwbaarheid, hetgeen in zijn sector geen sinecure is. Dankzij het complete overzicht over alle mogelijkheden en de deskundige begeleiding van de adviseurs van Makita ter plekke, was het Peter snel duidelijk: “dat de serviceverlening van Makita voor ons bedrijf duidelijk van toegevoegde waarde is”.

Breed en diep assortiment

In de grote showroom aan de Straat van Gibraltar in Woerden vinden dealers en hun klanten gereedschappen en machines voor de bouw, industrie en tuin&park sector, plus stofzuigers en een veelheid aan accessoires en verbruiksartikelen (denk aan boren, slijpschijven, zaagbladen etc). Zo’n heel breed en diep assortiment is praktisch gesproken té omvangrijk om bij een lokale dealer tentoon te stellen. Het Kenniscentrum is uitsluitend op afspraak geopend.

Inzet op kennis delen

Eindgebruikers met aankoopplannen, die de apparaten en machines graag eerst willen zien én het liefst ook testen, zijn in Woerden van harte welkom, alleen of samen met hun dealer. Makita heeft veel kennis in huis en die wordt graag gedeeld, bijvoorbeeld in een gesprek met één van de adviseurs. Die laten zien wat allemaal mogelijk is en assisteren bij het testen. Zakelijke gebruikers kunnen dan een gefundeerde beslissing nemen over grotere aankopen of bij merkkeuzes.

Reparatiecentrum

Goede serviceverlening omvat ook de after sales. Daarom heeft Makita bij de Kenniscentra in Eindhoven en Woerden ook een Reparatiecentrum ingericht, met dien verstande, dat in Woerden geen brandstofmachines worden gerepareerd. Voor dealers uit de regio is het Reparatiecentrum dé plek om namens hun klanten te repareren gereedschappen af te geven. Er is voor hen een speciale ingang. Monteurs zijn altijd aanwezig. Die kunnen eenvoudige reparaties ter plekke verrichten. Handig als het een keer sneller dan snel moet.

Voor dealers uit de regio is het Reparatiecentrum van Makita in Woerden dé plek om voor klanten te repareren gereedschappen af te geven. Er zijn altijd monteurs aanwezig en die verrichten eenvoudige reparaties ter plekke.

Trainingen

Ook het personeel van lokale dealers moet altijd over de meest actuele kennis beschikken. Daarom worden speciaal voor de adviseurs, verkopers en andere essentiële medewerkers, zoals monteurs, regelmatige trainingsbijeenkomsten gehouden. Omdat alle materiaal én de mogelijkheid om te testen in het Kenniscentrum aanwezig is, worden de trainingen alleen in Eindhoven en Woerden gehouden.

Meer informatie: https://www.makita.nl/kenniscentrum/makita-kennis-en-reparatiecentrum-woerden.html 

Over Makita

Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken, kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accu producten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 200 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!