Een netwerkworkshop voor het technisch mkb

Ontdek hoe je onnodige kosten voorkomt en je marges verbetert

 

In de workshop ‘Verbeter je team, verminder je faalkosten’ ga je aan de slag met een beetje theorie en leuke oefeningen. Verminderen van faalkosten loopt als een rode draad door de workshop. Het levert vast en zeker interessante discussies op. Eerstkomende bijeenkomst: 18 april 2019.

80% van de faalkosten ontstaat door gebrekkige communicatie. Ja, je leest het goed…. 80%!!

Logisch dat ze een doorn in het oog van managers zijn, en ook van veel medewerkers. Ze leveren soms veel frustraties op. Dus de hamvraag is: wat valt er aan te doen?

Communicatie is een zeer belangrijke factor bij het verbeteren van resultaten. En bij het opbouwen van een goede werksfeer binnen het team. Een goede sfeer heeft ook een forse impact op de uiteindelijke resultaten.

ETAGO geeft je graag praktische tools om jezelf én je team naar het volgende level te brengen. Daar ga je deze middag mee aan de slag.

Inschrijving geopend voor deze netwerkworkshop!

‘Kunnen die faalkosten wat minder?’ Herken je die wens? Heb je hem misschien zelfs wel eens hardop uitgesproken? Wat een frustratie is het als er onnodige kosten gemaakt worden door fouten, dubbel werk, herstelkosten, slechte planning enzovoort.

Als die faalkosten nu eens wat verminderd konden worden, dan hield je bedrijf er een wat leukere marge aan over. Want reken maar eens uit wat het halveren van je faalkosten voor je marge betekent.

ETAGO netwerkworkshop Verbeter je team

Dit klinkt iedereen als muziek in de oren:

Stel dat de faalkosten 10% zijn (en dat is laag geschat), dan betekent halvering dat je 5% meer marge hebt. En als de winstmarge normaal gesproken op 2% ligt, dan heb je al snel door dat je winst kan verdriedubbelen…. Dat klinkt menigeen als muziek in de oren.

Niet alleen financieel is het fijn om minder faalkosten te hebben. Onnodige kosten zijn bij iedereen een frustratie en zorgt voor minder plezier in het werk en minder betrokkenheid. Met alle gevolgen van dien. Reden genoeg om met de faalkosten aan de slag te gaan. Dát loopt als een rode draad door deze netwerkworkshop.

In slechts 2 uur ontdek je:

 • Waar moet je verstand van hebben om faalkosten te verminderen?
 • Wat is de blinde vlek waardoor faalkosten blijven bestaan?
 • Wat kan je team verbeteren voor meer effectiviteit?
 • Wat is de rol van de leidinggevende eigenlijk?
 • Wiens schuld is het?
 • Waarom een OEN het wel kan doen

Alvast inlezen

Wil je deelnemen aan deze workshop en alvast inlezen? Of eerst meer lezen voor je besluit aan te haken? In deze blog op ETAGO.nl lees je meer over eerlijkheid in je team.

Deze workshop duurt 2 uur en vindt plaats op 18 april in Breda.

Over de trainer Jacqueline de Nood-Paree

Jacqueline de Nood-Paree werkt als De-Team-Engineer al jaren in bouw- en bouwgerelateerde bedrijven en helpt teams beter te functioneren. Ze zorgt ervoor dat de blinde vlek zichtbaar wordt en geeft tips en tools om een effectiever team te realiseren, waar het ook nog leuker werken is. En als medewerkers met meer plezier naar hun werk gaan, dan is de kans op verzuim en verloop ook nog kleiner, dus ook dat levert meer resultaat op.

Kortom: meer effectiviteit, meer betrokkenheid en dus meer resultaat.

Jacqueline de Nood - workshop ETAGO

Wat zeggen deelnemers over Jacqueline?

Ik vond het erg interessant en heb er zeker van geleerd. Heel frappant vond ik ook dat de handvatten die je hebt aangereikt tijdens het werk onmiddellijk resultaat hadden.- Kees de Regt

Voornamelijk het kritisch naar jezelf kijken is een van de onderdelen waar ik ontzettend veel van heb opgestoken, ook word er hard gewerkt aan het “uit de comfortzone komen”, wat nieuwe perspectieven en kansen biedt.—Michel Kolijn

Meer geleerd over het inschatten van situaties, hoe je het voor jezelf en het team makkelijker kan maken. – deelnemer Coachend Leiderschap voor beginnende Teamleiders

Hoe, wat en waar

 • Wanneer: donderdag 18 april 2019
 • Waar: regio Breda
 • Tijd workshop 14.00 – 16.00
 • Tijd netwerkbijeenkomst: 16.00 – 17.00 – met introductie ETAGO en een hapje en drankje
 • Alleen toegankelijk voor ETAGO-leden | waarde netwerkworkshop: 97 euro

De netwerkworkshops van ETAGO bestaan uit 2 onderdelen:

 1. Eerst ga je concreet en praktisch aan de slag met een inhoudelijk onderwerp -> workshop
 2. Daarna is er tijd elkaar te leren kennen -> strategisch netwerken (met lekker hapje en drankje)
  Niet na het workshopdeel naar huis gaan dus, want hier leg je nieuwe contacten!

ETAGO is nieuw en daar profiteer jij van

Voor een vriendenprijs kun je ETAGO 3 maanden verkennen. Je kunt alles lezen en downloaden en deelnemen aan alle bijeenkomsten. Een zelfstandig ondernemer/zzp’er betaalt 19 euro, in loondienst 29 euro, excl. btw.
Word je daarna lid dan betaal je jaarlijks 97 euro (zelfstandig) of 197 euro (werknemer), excl btw.

Hieronder kun je je aanmelden voor deze workshop. Ben je nog geen lid, dan maken we dat zo snel mogelijk in orde voor je en ontvang je de factuur voor 19 of 29 euro. Je kunt deelnemen aan de workshop als het factuurbedrag door ons is ontvangen.

Dit belooft ETAGO je:

Na de workshop kun je direct de tips en tools toepassen om niet alleen effectiever maar ook leuker als team te werken

Aanmelden netwerkworkshop 'Verbeter je team, verminder je faalkosten'

 • Ik ga akkoord met het lidmaatschapsbedrag van € 19 (zelfstandig) of € 29 (werknemer) excl. btw voor 3 maanden voor 1 persoon. Voor het eind van deze periode neemt ETAGO contact met mij op over het omzetten naar een jaarlidmaatschap. Er vindt geen automatische verlenging plaats. Mijn gegevens worden ook gebruikt om mij inspiratieblogs te sturen. Ik kan me altijd uitschrijven.