Wienerberger en Leadax sluiten samenwerking over circulair platdakmembraan | Persbericht

Wienerberger en Leadax sluiten samenwerking over circulair platdakmembraan | Persbericht

PERSBERICHT

25 november 2021

Leadax Roov is een nieuw duurzaam platdakmembraan dat wordt gemaakt van een plastic reststroom en aan het eind van zijn levensduur wordt gerecycled. De CO2 footprint is tot wel 85% minder dan vergelijkbare oplossingen voor het platte dak. Dit innovatieve product komt begin 2022 op de markt. Voor de Europese distributie van Leadax Roov hebben Wienerberger en Leadax een samenwerkingsovereenkomst gesloten, de uitrol start in Nederland.

De Nederlandse scale-up Leadax gebruikt gerecycled polyvinylbutyral (PVB) voor waterdichtings- en afdichtingsproducten, zoals loodvervangers en platdakmembranen. PVB is de beschermende plastic folie in veiligheidsglas. Alleen al in Europa wordt jaarlijks 1,5 miljard kilo PVB-afval geproduceerd (150 keer het gewicht van de Eiffeltoren). Leadax’ ambitie is dit afval beter te gebruiken op alle daken ter wereld. Voor de internationale introductie van het nieuwe platdakmembraan Leadax Roov is de samenwerking met Wienerberger een belangrijke volgende stap. Het zet nieuwe trends voor het platte dak, wereldwijd.

Circulair en tot 85% minder uitstoot CO2

Bij de productie en installatie van Leadax Roov neemt duurzaamheid en circulariteit een belangrijke plaats in. Het circulaire platdakmembraan stoot tot 85% minder CO2 uit dan vergelijkbare oplossingen voor het platte dak. De witte kleur levert tevens een substantiële reflectiewaarde op. Leadax Roov kan bovendien eenvoudig zonder open vuur worden aangebracht op het dak.

De ambities van Leadax en kwaliteiten van Leadax Roov sluiten uitstekend aan bij de duurzame strategie van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf focust op het continu verhogen van het gebruik van te recyclen materialen. Circulariteit is een centrale pijler van haar duurzaamheidsprogramma: in de toekomst moeten alle producten voor 100% herbruikbaar of hoogwaardig te recyclen zijn.

Platdakmembraan

Voor de Europese distributie van Leadax Roov vanaf 2022 hebben Wienerberger en Leadax een samenwerkingsovereenkomst gesloten, de uitrol start in Nederland. Links Solveig Menard-Galli, COO Wienerberger AG en rechts Roel van Delden, CEO Leadax.

Over Wienerberger

Wienerberger produceert en ontwikkelt duurzame bouw- en bestratingsoplossingen, veelal van keramiek, voor gevel, binnenmuur, dak en bestrating. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. Wienerberger heeft een lange historie in duurzaam ondernemen én grote ambities om te bouwen aan een duurzame, circulaire toekomst. Het bedrijf investeert continu in nieuwe ontwikkelingen, in hergebruik van grondstoffen en producten en in een langere levensduur van gebouwen. Kijk voor meer informatie op https://www.wienerberger.nl/

Over Leadax

Leadax ontwikkelt en produceert recyclebare waterkeringsmaterialen, met gerecycled plastic polyvinylbutyral als grondstof. Alle producten van Leadax zijn aan het einde van de levensduur weer te recyclen. In 2017 werd de eerste circulaire loodvervanger geïntroduceerd. Inmiddels is een complete productrange beschikbaar die in 16 landen wordt verkocht. Kijk voor meer informatie op https://leadax.com/

 

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!