Wienerberger zet de standaard met het Koramic Combidakvoetprofiel 140 | Persbericht

Wienerberger zet de standaard met het Koramic Combidakvoetprofiel 140 | Persbericht

PERSBERICHT

21 oktober 2021

Het universeel toepasbare Koramic Combidakvoetprofiel 140 is de ideale bescherming voor het dakbeschot op hellende daken. Het slimme ontwerp geeft een mooi en strak eindresultaat, voorkomt doorschroeven en bespaart op de montagetijd. Wienerberger heeft het product in samenwerking met dakdekkers ontwikkeld. Daardoor sluit het combidakvoetprofiel naadloos aan op de wensen van de markt. 

Het Combidakvoetprofiel 140 is een dakvoetprofiel met vogelmuisschroot in één. Het profiel beschermt het dakbeschot of de dakplaat tegen weersinvloeden en opspattend water. De geïntegreerde vogelmuisschroot voorkomt dat vogels, muizen en ratten zich tussen het dakbeschot en het pannendak nestelen. Het profiel is gemaakt van polypropyleen, is 1035 mm lang en heeft een werkende lengte van 1000 mm. Dankzij de stijfheid van het materiaal en de klik-snelsluiting kan het zich onder wisselende temperaturen probleemloos zetten. De openingen zorgen voor voldoende ventilatie in de dakspouw en zijn klein genoeg om ongenode gasten buiten de deur te houden. De vogelmuisschroot heeft een kamhoogte van 75 mm, waardoor deze ook bij golvende dakpannen optimale bescherming biedt.

Samen met de praktijk

Sneller, mooier en beter. Met die uitgangspunten is Wienerberger samen met een industrieel ontwerpbureau en een groot aantal dakdekkers aan het werk gegaan. ‘De dakdekkers willen een stevig profiel dat niet doorbuigt, gemakkelijk monteert en een strak eindresultaat geeft’, zegt productmanager Geert Kamps. ‘Op basis van hun wensen hebben we 3D-profielen geprint die de dakdekkers hebben kunnen testen. Al hun bevindingen hebben we meegenomen in het definitieve ontwerp.’

Het Combidakvoetprofiel 140 is tevens voorzien van ovale schroefgaten met een opstaande rand. Deze voorkomen doorschroeven en daarmee het stuk schroeven van het profiel. In combinatie met de klik-snelsluiting ontstaat een zeer strakke gootconstructie. Hoewel de profielen onder het dak verdwijnen en vanaf de straat niet zichtbaar zijn, laat de professional graag een knap stukje werk aan zijn opdrachtgever zien. Met de Wet kwaliteitsborging in aantocht is het belangrijk om structureel aantoonbare kwaliteit te leveren, zonder onnodige discussies op het dak. Meer informatie op https://wienerberger.nl/combidakvoetprofiel 

Fotobijschrift:

Het nieuwe Koramic Combidakvoetprofiel 140 is de ideale bescherming voor het dakbeschot op hellende daken. Het is ontwikkeld na interviews met dakdekkers volgens hun wensen.

Over Wienerberger

Wienerberger is overtuigd van de kracht van keramiek. Als ‘partner in keramiek’ heeft het bedrijf de ambitie om de belangrijkste en meest toegankelijke kennisbron te zijn voor alles wat te maken heeft met keramisch bouwen en bestraten. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven. De topmerken Terca, Poriso, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website.

 

Over de auteur

Redactie ETAGO

ETAGO brengt praktische kennis, tools en voorbeelden over ondernemen, persoonlijke groei en marketing. Afkomstig van experts die hun kennis en ervaring maximaal willen delen. Met focus op het technische mkb. Ontwikkel jezelf met cursussen, workshops, artikelen en tools om te groeien, inspireer elkaar bij bijeenkomsten bij jou in de buurt en bouw je netwerk met mensen die snappen wat je bezighoudt. Versnel je ontwikkeling met ETAGO!