Wil je vol zelfvertrouwen je verhaal vertellen?

Wil je vol zelfvertrouwen je verhaal vertellen?

Sta jij wel eens met je mond vol tanden als mensen vragen: wat doe je? Of ben je zoekende als je moet vertellen wat je bedrijf doet? Natuurlijk weet je het wel, maar hoe vertel je het helder en zo dat anderen het begrijpen?

Ik ben in 2020 gestart met Het Juiste Verhaal omdat ik het beu was om steeds maar om de hete brij heen te draaien. Ik werkte al jaren in verschillende grote organisaties waar de belangrijkste zaken onder tafel werden gedaan en ik daar als communicatieprofessional chocola van moest maken. En wat was mijn vak, vroeg ik mij dikwijls af. Ik was in ieder geval geen chocolatier. Ik wilde gewoon zeggen waar het op stond, zonder omhaal, zonder dralen, recht voor zijn raap.

En ik mocht het ook van mezelf, omdat ik ver in de 50 was. Blijkbaar speelde mijn leeftijd een rol. Belachelijk natuurlijk, want iemand van 18 mag van mij ook gewoon zeggen waar het op staat, ja, zelfs iemand van 3 hoeft niet om de hete brij heen te draaien. (Iemand van 3 doet dat trouwens ook niet.)

Maar ik wilde natuurlijk niet terug naar mijn kindertijd. De complexiteit van het volwassen leven valt ook niet zomaar te ontkennen. Evenmin als de rijke oogst ervan. Maar ik had gewoon geen zin meer in voorzichtig. En ik zag zoveel mensen die hiermee struggelen. In sollicitatiegesprekken, als ondernemer, op een podium, voor de televisie, in hun werk naar hun baas.  Zoekend naar de juiste woorden voor hun verhaal. Voorzichtig vertellend wat ze van binnen heus wel wisten. Niemand willen kwetsen, niet willen voordringen, of juist: willen opvallen, maar niet precies weten waarmee.

Ik wilde daar iets aan doen. Ik wilde helpen om te formuleren. Ik wilde helpen om de kern eruit te peuteren. Waar draait het om? Wat is het belangrijkste?  Wat komt als eerste? Waar kan je mee komen? Wat valt op? Wat wil de ander horen?

Kortom: Het Juiste Verhaal. Ik help mensen te vertellen wat er voor hen toe doet zodat het aankomt bij wie het moet horen.

Als je geïnteresseerd bent om jouw eigen juiste verhaal te ontdekken en verder te ontwikkelen, kijk dan even naar deze pagina en kom dan op 17 januari  van 16.00-17.00 uur naar het vrijblijvende webinar. Je krijgt dan alle informatie van me die je nodig hebt om mee te doen en ik geef ook een klein voorproefje, zodat je kan ervaren of het wat voor je is.

Over de auteur

Sabine Funneman

Als ik naar iemand luister, ben ik altijd bezig met de vraag: Wat wil je zeggen en begrijpt de ander het ook? Na tientallen jaren in verschillende branches werkzaam te zijn geweest als strategisch communicatieadviseur, richtte ik midden in de coronatijd mijn bedrijf Het Juiste Verhaal op. Ik help mensen die regelmatig op een podium staan of met de pers praten hun boodschap zo te vertellen dat het helder is en klopt en dat het een ander raakt. Het Juiste Verhaal dus.